Carrer de Salamanca, 35
08227 Terrassa Barcelona
937778392 617998876
comerciostorre-sana@hotmail.com

Torre-sana és un barri de Terrassa que ocupa l'extrem oriental del districte 2 o de Llevant, al límit est de la ciutat, tocant a Torrebonica, situat al marge esquerre del torrent de Vilardell, tributari de la riera de les Arenes. Té una superfície de 0,41 km2 i una població de 4.367 habitants el 2011.

Està limitat al nord per la via del ferrocarril Barcelona-Manresa de la RENFE, on hi ha la nova estació de Terrassa Est que hi pasa la línia 4 de Rodalies de Catalunya; al sud pel carrer de La Rioja, a l'est pel carrer del País Basc i el camí dels Monjos, i a l'oest per l'avinguda de Madrid.

Té parròquia pròpia, fundada el 1966, a l'església de la Mare de Déu de Montserrat, modern edifici inaugurat el 1984; la parròquia sobrepassa els límits del barri i inclou també els de Montserrat i Vilardell. La festa major és el diumenge abans de Sant Joan.

Acull el centre d'atenció primària Terrassa Est, al carrer de Ciudad Real, on hi ha una parada d'autobús de la línia 3 de Terrassa.

El carrer principal del barri és l'avinguda de Madrid.


En terrenys propietat de Can Viver de Torrebonica es va projectar una urbanització que s'havia d'estendre al llarg del camí dels Monjos i que es va anomenar Torre-sana. S'hi van edificar algunes torres de segona residència, principalment per a gent de Barcelona, però considerant la poca sortida que tenien les parcel·les se'n va reconvertir l'estatus inicial i es van vendre a baix preu, amb què van proliferar-hi les barraques d'immigrants que van arribar a la ciutat després de les riuades del 1962.

Torre-sana continua essent un barri extrem de la ciutat i fins no fa gaire no tenia cap mena de servei ni estava urbanitzat. A l'extrem nord, a la confluència amb les Arenes, el 3 de març del 2008 hi va entrar en funcionament la nova estació de ferrocarril Terrassa Est


Com seguir aquest Canal?

Apunta't als butlletins de connecTerrassa

Registra't aquí.
Tota la comunitat de Torre-Sana

Mónica Cubero
Omquiro
Batibull Biolúdic
Fruites i Verdures Galisteo
Diario de Torre-Sana
Associació de Veïns Torre-Sana
Club Social Egara
Roberto Pérez Joiers
Associació Sanfilippo Barcelona
Bar El Trevol Cafeteria
Sarpa Servei Veterinari
Frankfurt Pamplona