PMF | Quins tipus de sortejos puc organitzar a connecTerrassa? Què he de fer?


16 de febrer de 2022 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: PMF, sortejos | Temps de lectura: 3 minuts

FUNCIONAMENT

Com funcionen el sortejos de connecTerrassa i per què els organitzem? Aproximadament, cada primer dimecres de mes (IMPORTANT: a partir del 2020, cada dos mesos: gener, març, maig, juliol, setembre i novembre) llancem els sortejos que els membres de la Comunitat connecTerrassa volen.

**NOTA: Encara que, com a novetat es faci una tanda de sortejos cada dos mesos (en comptes de cada mes, com es venia fent), els actuals membres de connecTerrassa que ho vulguin poden publicar un sorteig sempre que ho desitgin, com un contingut més, de forma independent.

TIPUS DE SORTEJOS | Els sortejos poden ser:

  1. online (només s’hi pot participar via web omplint un formulari),

  2. offline (s’hi pot participar omplint butlletes en paper dins dels establiments), o 

  3. onoffline (mesclant els dos formats).

  4. Puntualment, organitzem concursos i/o sortejos col·lectius.

  5. Periòdicament, organitzem sortejos via INSTAGRAM (exemple). Cal demanar-ho, ja que en fem pocs, un o dos al mes, i s'han d'agendar.

L’objectiu dels sortejos a Instagram és doble:

  • Difusió de l’empresa i/o productes/serveis.
  • Augment de seguidors als comptes d’Instagram.

OBJECTIUS DELS SORTEJOS VIA WEB | Publicitat, difusió i captació de dades

L’objectiu dels sortejos, per una banda, és per a donar a conèixer empreses i els seus serveis/productes (és dels continguts mes visitats). I, per l’altre, sempre recomanem que no es busqui la quantitat gran de participants sinó la qualitat dels participants.

És a dir, l’èxit d’un sorteig per a una empresa és detectar el seu públic objectiu, no que s’hi presenti molta gent.

**Exemple: Un veterinari pot sortejar un sopar per a dues persones, i s’hi presentarà moltíssima gent. O, pot sortejar menjar per a gossos, i s’hi presentarà només la gent que té gossos. Què ens interessa més? La resposta és ben clara, tant per als usuaris com per a les empreses.

Un cop tanquem els sortejos fem dues coses més:

  1. Per una banda, qui vol pot enviar cupons dte. postsorteig, amb l’objectiu de premiar a tots els seus participants. Cal que ens ho demani expressament.

  2. I, per altra banda, generem bases de dades segmentades segons els interessos, per això és tant important pensar bé què es sorteja.

Tota la gent que es presenta als sortejos de connecTerrassa passa a formar part de la base de dades general a qui enviem els butlletins setmanals (actualment, 10.000 persones [Per què rebo els butlletins de connecTerrassa?]), però, a més, generem bases de dades per a cadascuna de les empreses, gestionades per connecTerrassa.

E-MAIL MÀRQUETING PER A EMPRESES

Les empreses de connecTerrassa tenen dret a que enviem un butlletí personalitzat un cop al mes (màxim) a la gent que hi hagi a la seva base de dades. La quota d’obertura (= la gent que obre els mails quan enviem butlletins) ens demostra que amb aquestes accions anem enfocant més i millor a qui informem.

Quan enviem un butlletí general, la quota d’obertura és normal X%. Si n’enviem a un canal temàtic o territorial es doble el percentatge i, si l’enviem a la gent interessada en una empresa/producte/servei, encara augmenta més, fins a arribar a quotes del 70-80%, que en màrqueting és altíssim!

L’objectiu és clar: informar de continguts útils a la gent que els vol rebre. Com més ens hi acostem, millor, tant pel que l’envia (connecTerrassa o l'empresa), com per al receptor (usuaris), que sabem que no vol rebre spam ni excés d'informació poc útil.

Vull organitzar un sorteig via web

Vull organitzar un sorteig via Instagram

Veure més PMF (Preguntes Més Freqüents)

--

Per a empreses externes:

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat