Eva (La Provença): 'Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic, és una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona'


29 de maig de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: La Provença, entrevista, salut i bellesa, aromateràpia, cosmètica natural | Temps de lectura: 8 minuts

Una nova botiga entra a formar part de connecTerrassa. La Provença (C/ de la Palla, 19. Terrassa), un establiment comercial propietat de l’Eva, on es cuida molt la presentació i els detalls del local. A La Provença hi podem trobar productes de L'occitane en provence, d’aromateràpia, i moltes altres coses referents a la cura corporal i facial i a la salut i bellesa en general. A més, tot acompanyat d’un seguiment personalitzat i professional dut a terme per la seva propietària, amb molts anys d’experiència en el món de la cosmètica, l’estètica i la parafarmàcia. A tot això, cal sumar-hi que l’Eva entra a formar part, també, de la plantilla de professionals terrassencs col·laboradors del Blog de connecTerrassa, un espai que vol esdevenir el portal de referència d’informació i opinió sobre consum i comerç a Terrassa. Hem parlat amb ella per a conèixer-ne més coses.

Marc R. (connecTerrassa).- El 13 de setembre de l'any passat, no fa ni deu mesos, engegaves aquesta nova etapa, ara com a propietària de la teva pròpia botiga. Eva, explica'ns què és “La Provença”. Què hi podem trobar, quines són les teves especialitats?

Eva (La Provença).- Doncs si, La Provença va obrir les seves portes el divendres 13 de setembre del 2013 (no sóc supersticiosa). Volia un lloc amb història i em vaig decidir per aquest local de sostres amb forma de volta de l'època industrial al casc antic de la ciutat, en aquest carrer també peculiar pel seu tarannà: una mica alternatiu i que recorda a un veïnat dels d'abans...on tothom es coneix i s'ajuda....estic encantada!!!

Es diu La Provença perquè acull una de les marques de cosmètica que he conegut al llarg de la meva trajectòria professional que més m'han apassionat: L'Occitane en Provence.

La Provença busca ser un espai càlid i confortable, on la gent pugui passejar-hi i provar-se tranquil·lament les aromes i textures de la marca i pugui, així, fer-se una idea de com és aquesta terra veïna amb la qual tenim tantes coses en comú, quant a geografia i formes de viure.

Podem trobar-hi tant cosmètica facial com corporal per a tot tipus de necessitats. Fragàncies elegants i de gran qualitat, tant femenines com masculines, sabons de Marsella i de mantega de karité perfumats, espelmes, farcells d'herbes per perfumar armaris i un llarg etcètera.

Jo ressaltaria dos aspectes de L'Occitane: 1) La qualitat de les seves composicions i 2) Les presentacions per a regal. Són especialistes en tot tipus de "cofres" dedicats a dies especials com el de la Mare, Nadal,...

Marc R.- La Provença té una relació especial amb els productes de la marca Occitane, però tinc entès que no només teniu productes d'aquesta coneguda marca. Quines marques podem trobar a la teva botiga? I, en quin tipus de productes?

Eva (La Provença).- Podeu trobar un ampli apartat d'aromateràpia dels laboratoris Terpenic Labs, una marca catalana d'alta qualitat i amb un llarg catàleg de productes, també dirigits a professionals.

Us puc parlar, també, de la marca francesa Couleur Caramel, especialitzada en maquillatge ecològic i amb presència a tot el món. A destacar la seva extensíssima palera de colors.

Bubo Bebé i Alphanova Bébé són les nostres marques de cosmètica ecològica per a bebès i nens. I, finalment, Alphanova Sun, els protectors solars Bio 100% naturals, sense nano-partícules i amb el mínim efecte blanquejant a la pell.

A part de tot això, també tenim articles complementaris com poden ser necessers pintats a mà, clauers de roba, capsetes, saboneres i safates fetes per artesans terrassencs.

Marc R.- Com a professional, tens una llarga experiència en cosmètica i estètica. Has treballant en cabina, en parafarmàcies, perfumeries,... I, ara, negoci propi. Aquest bagatge es nota en el servei d'assessorament que pots donar als teus clients. Com valores la relació entre tu i els clients en negocis com el teu?

Eva (La Provença).- Per mi sempre ha estat un al·licient treballar de cara al públic. És una font d'intercanvi d'idees que m'enriqueix com a persona.

Amb el tracte personal intento donar el millor de la meva experiència, tan professional com vital. No concerneixo el tracte amb el client només com un pur tràmit comercial, sinó que intento donar alguna cosa més, un consell, una recomanació,... També, com que sóc curiosa de mena, sovint pregunto i m'agrada tot el què en puc aprendre de les converses. Gaudeixo de la meva feina i això penso que s'ha de notar de cara al client. Per mi, és vital.

Marc R.- A més a més, a part de venda de productes, organitzes xerrades, tallers, mostres,..., cosa per la qual et serà molt útil l'agenda que vam llançar la setmana passada. Quin tipus d'actes organitzes i cada quan, aproximadament?

Eva (La Provença).- Fins ara hem fet tres sessions de portes obertes amb la maquilladora de Couleur Caramel que han estat gratuïtes. Dimarts passat vam fer un curs d'automaquillatge. I, pel dissabte 31 de maig estem organitzant un curs d'aromatèrapia familiar amb l'Antònia Jover reconeguda aromaterapeuta a nivell nacional.

Mirem d'organitzar cada mes un o dos cursos, xerrades o altres tipus d'esdeveniments similars.

Pel juny la Gemma Soler Raspall, coneguda coach terrasenca, organitza l'Ecotour i ens vindrà a visitar amb un grup de persones. També tenim prevista una sortida-curs a peu de destil·leria als Pirineus, per ensenyar als assistents el procés de destil·lació d'olis essencials, que es dirà Terpenic experience,... i no vull avançar més coses, perquè vull que tot plegat sigui una mica sorpresa, i encara estem acabant de concretar-ho.

Marc R.- La presència digital de La Provença, actualment, es limita a una pàgina de Facebook. I, properament, també disposaràs —com tots els membres de connecTerrassa— d’una web dinàmica integrada dins del nostre portal. Quina valoració fas de totes aquestes eines digitals? I, què creus que et poden aportar o què t'agradaria aconseguir de cara al negoci? Fidelització dels clients actuals, arribar a nous públics,...?

Eva (La Provença).- He de reconèixer que les eines digitals no són el meu fort, però les considero molt útils. Sobretot per connectar amb la gent en general, però encara més amb els joves i persones de mitjana edat. També les podem utilitzar per mantenir ben informats als clients de totes les activitats o canvis que es puguin realitzar-se al comerç. I, evidentment, les noves tecnologies ens poden servir, també, per captar l'atenció de clients i potencials clients, i per a reforçar-ne la relació i la fidelització.

Marc R.- A banda d'entrar a formar part de connecTerrassa, participaràs com a col·laboradora del blog, un espai d'informació i opinió que hem obert als professionals de Terrassa en multitud de temàtiques, perquè ens aportin continguts d'interès per als consumidors. Explica'ns sobre quins temes escriuràs, posa alguns exemples perquè ens en fem una idea.

Eva (La Provença).- El món de la cosmètica natural i biològica dóna per molt. Es pot parlar, per exemple, dels principis actius tradicionals o dels més actuals (argán, rosa mosqueta, coco, lavanda....).

L'aromateràpia també és un camp infinit de possibilitats. Per exemple, es poden fer recomanacions segons la temporada per prevenir i tractar constipats, tractar la pell dels nadons i dels nens, fer recomanacions per dur a terme abans de prendre el sol,...

Marc R.- I, ja per acabar aquesta petita introducció, com en la resta d’entrevistes, acabo demanat-vos que ens recomaneu dues coses:

1) Una web del vostre sector que trobis interessant, i

2) Un comerç, bar, restaurant i/o professional de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

Eva (La Provença).- Jo recomanaria un blog: DazaNatura, blog de cosmètica natural i biològica. Al darrera hi ha la Natàlia Daza, una professional rigorosa i molt entregada que ens ajuda a estar al dia de les noves tendències i ens informa molt bé de totes els temes on és experta.

Quant a comerç local, recomanaria Ma Maison, al C/ de la Rasa, 98, una botiga de mobles i decoració plena de grans i petits detalls, encantador per decorar la casa o qualsevol negoci.

--

+ info:

Trobareu La Provença al Carrer de la Palla, 19, Terrassa.

Facebook

-- 

ENTREVISTES ANTERIORS

- Can Mallorquí: 'Oferim productes 100% ecològics i de producció pròpia'.

- Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista”.

- Parafarmàcia Nova: 'La gent valora els consells que donem. Intentem donar resposta a totes les necessitats i dubtes'.

- Cristina (El Confit): “Els productes que surtin de la botiga han de tenir un estil que els diferenciï de la resta”.

- Rosa (Ni un pèl de +): 'A l'home cada vegada li agrada més cuidar-se i busca llocs on li ofereixin un tracte personalitzat i especialitzat'.

- Maurí Assessors: 'L'aparició de les taxes judicials ha dinamitat l'accés de molts ciutadans a la justícia'.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat