Bau House: “A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista”


20 de maig de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: Bau House, comunitat connecTerrassa, connecTRS, bar, restaurant, cultura | Temps de lectura: 6 minuts

El 6è comerç que entra a formar part de connecTerrassa és una mescla d’espai cultural, punt de trobada, bar i restaurant. Parlem del Bau House, “el bar de la Baumann”, per entendre’ns. Hem parlat amb el Francesc, el seu responsable, qui ens ha posat al dia de la història del local, l’activitat cultural i culinària que hi podem trobar i altres aspectes d’interès.

Marc R. (connecTerrassa).- En primer lloc, gràcies per entrar a formar part de la connecTerrassa. Bau House és un éspai de bar i cafeteria, però també és un punt de trobada de moltes i diverses activitats culturals. Explica’ns, breument, la vostra història i quin tipus de productes i serveis oferiu. I, quina relació teniu amb BaumannLab, el laboratori de creació jove.

Francesc B. (BauHouse).- El Bau House neix el desembre de 2012. El local del Bau House és una concessió de l'Ajuntament de Terrassa amb estreta relació amb el Servei de Juventut i Lleure de l'Ajuntament. El Bau House és més que un espai de bar i cafeteria. Integrat a la Casa Baumann i al projecte Baumann Lab, vol ser un punt de referència i de trobada entre persones joves i no tant joves, artistes, associacions, veïns, col·lectius i tothom que vulgui gaudir i formar part d’un espai dinàmic que vol potenciar la promoció i la difusió d’activitats culturals, lúdiques i formatives.

La relació amb el Baumann Lab és constant, ja que la majoria d'activitats es desenvolupen a les mateixes instal·lacions, la sala del bar és alhora sala d'exposicions programades pel Baumann Lab i al pati es fan tot tipus de presentacions i activitats.

Es pot venir a esmorzar i berenar cada dia i a sopar de dijous a dissabte. Trobareu entrepans i coques especials, amanides, pastissos casolans, varietat de tes i infusions, vins a copes i tot tipus de novetats constants.

Ah, i fa poc hem engegat el projecte BAU_bafarades de poesia, un espai dedicat a aquest camp de la literatura. Amb l’objectiu d’ampliar l’oferta poètica de la ciutat, i en col·laboració amb l'Horinal (Obrador de Recitacions i Noves Actituds Literàries), hem començat un cicle de recitals poètics, que celebrem l'últim dijous de cada mes a les 20:00h (de gener ia juny), a càrrec d’autors d'arreu de Catalunya. Abans de cada autor convidat, sempra hi participa, també, un poeta terrassenc, recitant algun fragment poètic.

Marc R.- A Bau House oferiu la possibilitat d’exhibir projectes artístics, culturals,... explica’ns quins criteris seguiu, a qui va dirigit, a qui li pot interessar i què ha de fer per aprofitar aquesta gran oportunitat de difusió cultural.

Francesc B.- Pel què fa a activitats artístiques i culturals, al Bau House s'hi exhibeixen projectes becats del Baumann Lab periòdicament, això per part de l'Ajuntament. Per part, des del Bau House tenim una programació estable de concerts durant tot l'any. Tot tipus de música hi té cabuda, simplement t'has de presentar i quadrar calendari. També fem des de ja fa un any els anomenats Vermuts Musicals, amb gran èxit de públic, un format de concert relaxat pels diumenges al migdia, on pots combinar la bona música amb un bon vermut i com a novetat d'aquesta temporada els "packs vermut" i la tapa especial del dia. També vam iniciar ja fa un any la "Tertulàndia", un espai on pots practicar idiomes i conèixer nova gent, tant autòctona com d'altres països, cada divendres de 19h a 21h, sense necessitat d'apuntar-te enlloc ni pagar res, simplement venir i parlar idiomes.

Marc R.- El bar que regentes és molt conegut com a espai de trobada cultural, però també podem venir-hi a sopar, per exemple. Quin tipus de carta oferiu? És possible reservar el local per a grups?

Francesc B.- A part dels concerts, oferim sopars a bon preu i en un lloc especial, una casa modernista amb un pati tranquil i a la fresca. A la carta s'hi pot trobar, des d'amanides de tots els gustos, carpaccio, coques de pasta de full, focaccies,... I les postres casolanes, sempre amb novetats (brownie, pastissos, tiramisú,...).

Marc R.- Recentment t’has format a la prestigiosa escola de cuina Hofmann. Quin tipus de cuina t’emportes d’aquesta etapa i què podem trobar, de tot pelgat, al Bau House?

Francesc B.- A part de reforçar la base, he après moltes tècniques i processos i alguns els estic aplicant, en la mesura del possible, a la petita cuina del Bau House, sobretot en les postres. Actualment, estic fent el curs de pastisseria i, anteriorment, vaig fer el de cuina, experiència que recomano a tothom, això sí, ja cal que estavieu...

Marc R.- La vostra presència digital és força activa. Teniu web, blog, Facebook i Twitter. A més, disposeu d’una newsletter setmanal força potent on informeu de les vostres activitats culturals. Quina valoració fas de totes aquestes eines i de quina n’esteu més satisfets?

Francesc B.- La que funciona millor a nivell d'usuaris ("amics") és el Facebook, la gent hi està més connectada i és més participativa, a part per compartir notícies i estar informat és la millor manera, ja que és una xarxa que tothom utilitza. A nivell d'informació general estàtica del Bau House (www.bauhousebar.cat) tenim la web, i com a panell de notícies i de programació tenim el blog (www.bauhousebar.wordpress.com). Per altre banda, tenim compte Twitter que fem servir com a canal per estar informats i per compartir informació.

Marc R.- I, ja per acabar aquesta petita introducció, com en la resta d’entrevistes, acabo demanat-vos que ens recomaneu dues coses:

1) Una web del vostre sector que trobis interessant, i

2) Un comerç de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

Francesc B.- 1) A nivell de cuina, i terrassencs, els blogs "Cuinetes" i "Coure Coulants", són receptaris de cuina i informació general del món de la gastronomia. 2) Generalment m'agrada qualsevol comerç de producte alimentari fresc que tinguin varietat i novetat, cosa que voldria recalcar, ja que a Terrassa es troba a faltar una mica. Ens movem únicament per temporada, però moltes vegades és difícil de trobar segons quins productes, i has de recórrer a Internet o desplaçar-te a Barcelona.

Marc R.- Ah! Una curiositat. M’he assabentat que els vostres tes són de la botiga TEmàtic, un altre dels comerços associats a connecTerrassa. Res, un detall, només en volia deixar constància;-) Esperem formar entre tots ‘una gran família’ i, si ens complementem i col·laborem, encara millor.

Francesc B.- De fet, seria un dels comerços que m'agradaria esmentar, per la seva varietat, un local petit però encantador i un servei esplèndid. A més, l'Anna ho fa fàcil pels que no hi entenem gaire de tes.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat