Remi Wortmeyer (Het National Ballet) a Terrassa amb el Ballet De Catalunya


 • Etiquetes: Ballet de Catalunya, dansa | Temps de lectura: 5 minuts

  divendres, 8 març, 2019 - 12:00

  El Ballet de Catalunya acull novament en residència a Remi Wortmeyer després de l’èxit amb el seu Concerto Mondrian, i ho fa aquesta vegada amb un repte com és el de crear un nou títol i obra sencera basada en fets reals de la vida de Picasso. «La Ballarina de Picasso» és un ballet en dos actes inspirat en la figura d'Olga Khokhlova, ballarina dels Ballets Russes, qui fou la primera esposa de Picasso, i el triangle amorós que es formà entre el matrimoni i l'amant del aclamat pintor, Marie-Thérèse.

  El pròxim 7 d'abril, dins de la 36a Temporada BBVA de Dansa del Centre Cultural Terrassa, el Ballet de Catalunya, sota la direcció artística d’Elias Garcia Herrera, presentarà l'estrena mundial. «La Ballarina de Picasso», una producció pròpia que crea especialment per a la companyia un reconegut coreògraf internacional: Remi Wortmeyer.

  El Centre Cultural acull durant 2 mesos el coreògraf australià i ballarí principal del Dutch National Ballet, pel qui aquesta obra representa el seu primer gran ballet i que ha volgut que siguin els ballarins del Ballet de Catalunya els qui el posin en escena.

  Remi Wortmeyer, coreògraf i ballarí principal del Dutch National Ballet, companyia a la qual va arribar l'any 2010, es va formar a l'Australian Ballet School i va ballar amb l'Australian Ballet a Melbourne i l'American Ballet Theatre de Nova York durant un any. Va guanyar el Premi Walter Burke l’any 2005 i la medalla de plata en la VIII Competició Internacional de Ballet d'Asia i el Pacífic al 2001. El 2011, la principal revista de dansa, Dance Europe, va situar a Remi en el quinzè lloc dins el rànquing dels 100 millors ballarins internacionals. A partir de l'1 de gener de 2013, Remi es converteix en el ballarí principal del Dutch National Ballet. El mes de setembre del mateix any va rebre el Premi Alexandra Radius i el 2014 el Premi Public dins el marc del prestigiós Dance Open Festival de San Petersburg i al 2016 fou escollit com Mr. Expressivity. El 2017 el ballarí va ser til-dat per la crítica com l'actuació sobre-salient d'un ballarí.

  L’any 2014, produeix la coreografia de Homebody, una actuació multidisciplinària del grup de teatre ODD Continent, obra que es va estrenar en el Stadsschouwburg Amsterdam.

  «La Ballarina de Picasso» : La història del ballet posa de manifest el triangle amorós format per Picasso, la seva esposa Olga, ballarina dels Ballets Russes, i l'amant del pintor Marie-Thérèsse.

  Wortmeyer basa la seva coreografia en la música de Stravinsky, compositor que va treballar i va col·laborar amb els Ballets Russes, igual que Picasso qui fou convidat per el disseny dels decorats de diversos dels ballets de la companyia i d'on naixeria el romanç amb Olga Khokhlova, la ballarina de Picasso. Els Ballets Russes comptaven amb el patrocini de Coco Chanel.

  L'escenografia és minimalista i a contrallum amb un vestuari ple de color i d'estil picassià que pretén endinsar l'espectador en el mateix interior dels quadres del geni. El coreògraf recorre també a la pantomima amb el objectiu de poder expressar més intensament escenes d'amor, desamor i odi, protagonitzades per Picasso i les dones del seu entorn més íntim.

  Wortmeyer, a més, persegueix amb aquesta història, reivindicar el paper de la dona com a pilar fonamental dins la societat i el valor de la igualtat de gèneres, tema de gran sensibilitat en la societat actual. Picasso, personatge de noves visions i conceptes, inquiet i experimentador perseverant, s'identifica amb l'esperit del Ballet de Catalunya, que neix també amb una visió trencadora i original.

  La internacionalitat de l’elenc del Ballet de Catalunya és en plena sintonia amb la dimensió d’un artista com Picasso, reconegut arreu per la seva obra. Les corrents d’avantguarda de les que ell en fou impulsor, es veuen reflectides en un ballet modern i innovador, tant en quant en el llenguatge com en el desenvolupament de la trama.

  El ritme de treball entre coreògraf i ballarins del Ballet de Catalunya ha estat intens al llarg del primer mes d'estada del creador. Remi aposta aquesta vegada per una barreja d'estils neoclàssic i contemporani. Drama, emoció i comèdia, personatges molt ben dibuixats per tal de fer-los entenedors per l'espectador, que descobrirà l'entorn en el que es movia el geni malagueny que visqué també llargues temporades a Barcelona.

  Serguei Diaghilev, Jean Cocteau o Coco Chanel (sponsor dels Ballets Russes) son alguns dels coneguts artistes que Picasso va freqüentar i que també son presents a l'obra. Una història Vibrant, Intensa, Passional i fins i tot divertida, que al seu torn posa de manifest grans valors d'actualitat per mitjà de la immersió dels nostres ballarins en la intensa vida d'aquest gran artista i la seva Ballarina.

  Estrena Mundial: La Ballarina de Picasso

  L'australià Remi Wortmeyer, actualment en residència amb el Ballet de Catalunya, treballa intensament en la coreografia de la seva primera obra de ballet sencera, « La Ballarina de Picasso » i que presentarà el proper 7 d'abril a les 18.00 h al Centre Cultural de Terrassa en qualitat d’estrena mundialFunció matinal el 7 d’abril a les 12.00h supeditada a esgotar entrades a la funció de les 18.00h.

  Altres esdeveniments relacionats:

  Assaig obert al públic el dissabte 30 de Març, a la Sala d’Actes del Centre Cultural Terrassa, a les 11.00 h. Entrada lliure

   

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat