L'enuresi infantil: què és i com tractar-la? [26 Sentits]


 • Etiquetes: article | Temps de lectura: 2 minuts

  dimarts, 16 juny, 2020 - 12:00

  OPINIÓ | L'enuresi, un trastorn que afecta un 16% dels nens espanyols, pot causar seriosos problemes psicològics. El nen que amb més de quatre anys es fa pipí quan dorm, pateix angoixes i traumes que li impedeixen viatjar amb els seus companys de col·legi, anar a campaments a l'estiu o dormir a casa d'algun amic per por que els altres descobreixin el seu problema i la seva imatge caigui en picat.

  Això passa a causa d'un retard en el desenvolupament de com a mínim una de les següents tres parts durant la nit:

  • Bufeta: menys espai a la bufeta a la nit.
  • Ronyó: es produeix més orina a la nit.
  • Cervell: incapacitat per despertar-se mentre s'està adormit.

  L'ACUPUNTURA PEDIÀTRICA (sense agulles), actua en aquests casos a l'estimular determinats centres energètics de l'organisme per tal d'aconseguir un objectiu doble: que la bufeta de l'orina augmenti la seva capacitat i que el nen controli l'esfínter urinari amb normalitat també quan dorm.

  L'enuresi apareix en el nen quan es produeix un desequilibri en els meridians energètics del seu organisme i el que fa l'acupuntura és intentar corregir aquest desnivell d'energia que afecta els sistemes d'excreció. Com ho fa? Amb instrumental d'acupuntura pediàtrica indolor, estimula els punts d'acupuntura. El nen nota un lleuger massatge en el cos agradable i relaxant.

  La MOXIBUSTIÓ, una tècnica complementària a l'acupuntura, també s'aplica en el tractament de l'enuresi. L'acupuntor manté encesa una espelma de artemisa i altres herbes medicinals a pocs centímetres dels punts d'acupuntura elegits perquè la calor penetri fins al centre energètic on aquesta incideix. Per als acupuntors xinesos, la moxibustió és l'antecedent de l'làser aplicat en medicina.

  Gemma Capel, 26 SENTITS

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat