Els beneficis de practicar Pilates [Viupilates]


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 3 minuts

  dilluns, 10 juliol, 2017 - 19:30

  Hem parlat amb Viupilates sobre el mètode Pilates i els beneficis de la seva pràctica. Us expliquem tot el que ens ha dit:

  Pilates i el mal d'esquena

  Per a les persones que viuen amb mal d'esquena, els exercicis del mètode Pilates són molt recomanables, ja que en resolen les principals causes, com la mala postura, els músculs febles del core i els músculs de la base de la pelvis.

  En el que més s'enfoca el mètode Pilates és en l'alineació neutral de la columna, terme mèdic que es diu "bona postura" i es refereix a les curvatures naturals que una columna vertebral sana ha de tenir. Moltes persones han perdut la capacitat d'aconseguir l'alineació neutral de la columna després d'anys d'una postura incorrecta. Una bona postura, combinada amb exercicis

  d'enfortiment del múscul profund abdominal i de l'esquena, sovint condueixen a la reducció del mal d'esquena i millora la qualitat de vida de moltes persones.

  Pilates i la postura

  La postura correcta pot semblar un art perdut en la societat moderna. Els treballs d'oficina, de conducció i altres factors laborals i culturals han influït en moltes persones per adoptar postures encorbades durant moltes hores al dia, sense adonar-se'n.

  Les tècniques de pilates poden ajudar a tornar a ensenyar el que significa tenir una alineació espinal neutral.

  Aquesta alineació és vital per prevenir o alleujar condicions com ara hèrnies discals, i pot ajudar a alleujar el dolor de la ciàtica. El mètode Pilates també ensenya tècniques per a l'estirament de la columna vertebral, la qual cosa també és útil per a aquestes malalties.

  Suport abdominal

  Un altre benefici clau del pilates per al mal d'esquena és que augmenta la força del nucli del cos, la qual cosa dona més suport abdominal. Els teus músculs del nucli són el sistema de suport per a tot el tors; no només serveixen per mantenir la columna vertebral recta, sinó també per mantenir en forma els músculs pèlvics.

  El mètode Pilates combina l'entrenament de força abdominal amb les tècniques d'alineació adequades, treballant les dues principals causes de dolor d'esquena al mateix temps.

  Cal tenir en compte que no tots els exercicis de pilates són bons per a les persones que tenen mal d'esquena. Molts dels moviments que exigeix el pilates avançat impliquen girs i estiraments no recomanables per al dolor d'esquena. El millor és atenir-se als exercicis bàsics que no graven excessivament el coll i l'esquena.

  A Viu Pilates, fem els principis bàsics de mètode Pilates, com l'alineació, el moviment i la consciència corporal, i pot ser un bon lloc per començar a practicar-ho.

  Altres beneficis que ofereix el mètode Pilates

  Pot ser un entrenament complementari: si ja estàs fent natació o una altra activitat per millorar el dolor d'esquena, o com a teràpia, la incorporació del pilates en la teva rutina d'exercicis ajuda a mantenir els músculs

  relaxats i flexibles, molt important per mantenir-te lliure de lesions.

  Aporta consciència corporal: és una de les raons principals per les quals les persones són tan fans del pilates, ja que la pràctica ajuda a ser més conscient del teu cos, tant dins del gimnàs com fora. El pilates t'ensenya a respirar i és útil per al teu dia a dia.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat