Tot el que has de saber quan contractes algú per a fer la teva pàgina web, per Ultreia Projects


 • Etiquetes: Ultreia Projects | Temps de lectura: 4 minuts

  dimarts, 6 setembre, 2016 - 19:15

  A Ultreia Projects ja fa uns anys que ens dediquem a crear pàgines web per a petits comerços, emprenedors i particulars, i hem vist més pirates que als mars del Carib. Per això volem explicar-te què t'hauria d'oferir un programador, dissenyador, mestre Jedi o empresa a la qual contractes perquè faci la teva pàgina web o botiga en línia.

  1. És el teu projecte i no importa la mida o el preu. Tant si és una pàgina amb el teu logo i un mapa i costa 50 euros, com si és una botiga brutal que val 20.000 euros, t'han d'oferir el mateix respecte i la mateixa entrega, perquè per a tu és un esforç fer o refer la teva pàgina web. És el teu projecte i mereix tot el respecte i tota l’atenció del món, així que fes-te respectar en preus, dates d'entrega, etc.

  2. La teva web és teva, així que, un cop el programador reculli la seva espasa làser, el portàtil i la seva tassa de Star-Wars, tu has de tenir totes les claus del servidor.

  Totes són totes. Has de poder donar aquestes claus a un altre programador perquè continuï la teva pàgina web si vols, perquè és teva, com casa teva i, per tant, les claus són teves. Una bona opció és no pagar l'últim termini fins a verificar que tens accés al servidor.

  Dit d’una altra manera: has d'evitar estar lligat a aquella empresa o a aquell programador en un futur, perquè aquí vénen les nates (amb perdó): una web per 100 euros i cada modificació 1.000. Pam! Negoci ruïnós.

  3. El teu domini és teu: no deixis que el comprin a nom de l'empresa del programador. Després, si vols, els ho restes de la factura, però el domini amb NIF CIF i signatura és de la teva empresa, perquè si un dia el nom que has triat el necessita una empresa i vol fer una oferta descomunal, te la puguin fer a tu.

  4. La web ha de ser del teu gust. Insisteixo, del teu gust, amb els teus colors, logos i tipografies, i si alguna cosa no et quadra no pots acceptar-ho. De fet, l'ideal és que el dissenyador et passi una sèrie de plantilles o propostes perquè tu triïs quina s'adapta a tu.

  És la façana del teu negoci a Internet i, per tant, ha d'estar al teu gust al 200%.

  5. Al pressupost ha de quedar clar, claríssim, transparent:

  • Si el domini i l’allotjament estan inclosos en el preu i els anys de contracte.

  • Quantes revisions de disseny i programació es poden fer un cop acabat el projecte, dins del preu establert.

  • Qui redactarà els continguts en TOTS els idiomes.

  • Els idiomes inclosos en el preu.

  • Si la plantilla hi està inclosa.

  • Si al preu hi ha inclòs IVA i l’IRPF.

  • Els terminis a pagar (mai s'ha de pagar l'últim si no has analitzat com un CSI la teva web i hi has donat l’OK).

  • El termini d'entrega.

  • La forma de pagament.

  6. Participar en el projecte. És molt important anar veient com va quedant la teva pàgina web per rectificar coses en certes fases. No cal que tot el dia estiguis rectificant coses al dissenyador, però durant el projecte és recomanable establir reunions per poder veure l'evolució i fer un gir, entenent per gir un canvi de posició d'algun element o afegir o treure coses, no que si estic fent una botiga de rodes de moto demani al programador una web de receptes de cuina. Siguem coherents també, perquè els programadors tenim família, vida i, alguns, un gat.

  7. El termini d'entrega. Sempre hi ha d'haver una part del projecte, mínim el 25%, que no has de pagar fins a l'entrega. Per tant, t'han garantir terminis d'entrega.

  Hem d'evitar els aprofitats, com sempre. Si un programador ve i et diu “mira ha passat això i trigaré una setmana més", doncs tots som persones, fins i tot els dissenyadors i els programadors web. Ara bé, si ja ho fa quatre vegades, malament.

  En definitiva, hi ha gent molt honrada fent webs. El nostre consell és que parlis amb dues o tres empreses i programadors, i que miris el preu (lògicament), però, sobretot, fes com un client nostre que, en sortir d'una reunió, ens va dir: "venia de mala llet, perquè sempre foteu problemes, i amb vosaltres tot han sigut solucions". El preu és important, però, en un projecte web, la confiança ho és tot.

  Vols una pàgina web ? ;)

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat