J. A. Martínez [Astromoon]: "El nostre servei estrella és la reflexologia podal clàssica: li hem afegit un equilibrat dels cinc elements del cos, i en poc temps hem obtingut uns resultats impressionants"


 • Etiquetes: astrologia, reiki, ioga, Astromoon, meditació, nova era | Temps de lectura: 7 minuts

  divendres, 19 juny, 2015 - 20:00

  ENTREVISTA | Astromoon, emplaçat al carrer Sant Cosme, 158, és un espai dedicat al món de l’astrologia i de les teràpies alternatives emmarcades en l’àmbit de l’anomenat moviment de la Nova Era o New Age. José Antonio Martínez, expert en el tema, contribueix fa anys des de la seva botiga a assessorar i ajudar les persones interessades en l’ús i el coneixement d’aquests camps. 

  connecTerrassa. Ja fa molts anys que el moviment de la Nova Era i les tècniques alternatives de creixement personal estan entre nosaltres. De fet, Astromoon té una llarga trajectòria en aquest sentit i fa anys que hi treballes. Quan diem Nova Era i ciències alternatives, són aquests els termes adequats per parlar del que oferiu a Astromoon? 

  Astromoon.–  Sí: ho són. AstroMoon és una botiga molt vinculada a la Nova Era i al canvi de mentalitat que requereix aquest nou cicle. I, de fet, nosaltres no hem descobert res de nou: tot el que posem a l'abast de la gent a la botiga ha estat sempre present d'una manera o altra. El que passa és que, per desconeixement o per ignorància, moltes vegades s'hi passa de llarg. Ara la gent té inquietuds; vol saber de què estem fets més enllà del nostre cos físic; vol aprendre com funciona la nostra ment a nivells molt subtils i també vol descobrir la manera de treure profit de coneixements mil·lenaris que ens han llegat diferents cultures i civilitzacions. 

  connecTerrassa. Quins serveis i productes ofereixes específicament en el teu establiment? Tinc entès que tracteu diferents temàtiques, és així? 

  Astromoon. – La botiga ofereix serveis i productes per a tot tipus de necessitat: espelmes personalitzades amb mantres tibetans; encens i minerals... fins i tot infusions ayurvèdiques... Ah, i recentment hem començat a comercialitzar roba de cotó per pràctiques de ioga i meditació. El nostre servei estrella és la reflexologia podal clàssica, a la qual hem afegit un equilibrat dels cinc elements del cos, i en molt poc temps hem obtingut uns resultats impressionants. També fem “biodescodificació”, que és una técnica desenvolupada pels nostres ancestres, molt útil per ajudar a corregir i modificar patrons de la nostra vida... Oferim també cursos de meditació, una meditació mensual de lluna plena gratuita, cursos de Reiki, xerrades sobre alimentació.... Bé, el cert és que som polivalents: hi ha molt material per estudiar, explorar i oferir. 

  connecTerrassa.– La literatura especialitzada en temes esotèrics, espirituals, d’autoajuda i de la New Age en general té també el seu lloc a la teva botiga: quin tipus de llibres hi podem trobar? Quins són els temes que més interessen als lectors? Hi podem trobar també revistes i publicacions especialitzades? 

  Astromoon. – Aquest tipus de llibres desperten l´interès d´un públic que vol saber coses sobre minerals, Reiki, Tarot... Però els llibres més demanats potser siguin els de temàtica relacionada amb els àngels i els arcàngels: el llegat religiós està molt present encara a la nostra societat: han canviat las formes i els sants deixen pas als àngels.

  I, pel que fa a les revistes, no en tenim. El problema és que la gent vol aprofundir en temes concrets, i aquestes publicacions acostumen a ser molt superficials.

  connecTerrassa. Ara que estem patint aquesta crisi global de valors i que la gent viu una mica perduda en la desconfiança i la desil·lusió, creus que ha augmentat l’interès pel misticisme, la màgia i l’espiritualitat comparat amb anys enrere? En el mateix sentit, provoca la crisi que hi hagi cada cop més gent interessada per trobar recursos i tècniques alternatius que l’ajudin a créixer com a persona i que contribueixin a harmonitzar i equilibrar el seu cos i la seva ment? 

  Astromoon. – Hem viscut uns anys abans de la crisi que l´abundància de crèdit i la facilitat de compra ens va donar una falsa sensació d'estabilitat, i sí: hi havia gent interessada pel misticisme i pels cursos de Reiki, però la sensació era de "ho faig perquè vull i ja està", i ara, en canvi, prácticament el 100% de la demanda és per necessitat: "em fa falta un miracle i vaig a Astromoon a veure si m´ho poden vendre i no em costa gaire". Evidentment, no és bo cap d'aquests extrems, i la nostra feina és evitar que caiguin en fantasies o excessos. No podem garantir resultats si no hi ha un esforç de part del client, i això no sempre agrada... Però està clar que hem de ser honestos i que no podem donar falses expectatives; no és aquesta la nostra forma de treballar. 

  connecTerrassa.– Astromoon ofereix també cursos, xerrades i jornades de formació, oi? Ens ho pots explicar millor? 

  Astromoon. – Una part del local está destinada a la formació i a la informació; ara mateix estem fent un curs de meditació complet i estem preparant un “Curs de Miracles” per després de l´estiu. A més, també tenim grups de kundalini ioga, shakti dance o, com et deia abans, la nostra meditació de lluna plena una vegada al mes.   

  connecTerrassa.– A aquestes persones que hem dit que podrien visitar la teva botiga cercant recursos per “trobar-se” a si mateixos, què els hi recomanes, així, d’entrada? 

  Astromoon – El millor abans de venir per primera vegada és no tenir cap expectativa i venir sense presses. Després, quan es travessa la porta, cal deixar-se portar pels sentits i preguntar sense por tot allò que es vulgui saber. Tot passa per alguna raó: res no és casual. Com aquesta entrevista: tampoc no és casual! 

  connecTerrassa.  Es diu que el món de les teràpies alternatives és molt susceptible a les modes. Creus que el ioga ha perdut adeptes i que el reiki viu el seu “moment d’esplendor”? 

  Astromoon. – No, penso que són dues coses molt diferents i no és questió de modes: és questió de necessitats. Si et trobes malament busques solucions, ja sigui anant al metge o al naturòpata. De fet, l'acceptació i incorporació per part de la medicina tradicional de complements que ens poden ajudar a trobar-nos millor és cada vegada més freqüent.    

  connecTerrassa. Qui vingui a la teva botiga també hi pot trobar una secció d’articles de regal. Quins són els productes estrella? Quin tipus de regal podem comprar-hi?

  Astromoon. – Quan vols fer un regal original sempre busques alguna cosa que ajudi l'altra persona d'una manera o altra: les polseres, els penjolls de xacres són el regal més demanat, i després vindrien els minerals: les seves propietats ens poden fer la vida una mica més fàcil!

  connecTerrassa. I, ja per acabar: què n’opines de tècniques com el “mindfullness” i teràpies similars que s’han posat de moda darrerament, tot i que són conegudes de fa temps? Creus que la vida de dependència tecnològica que vivim actualment fomenta l’interès per tornar a recuperar el contacte amb el nostre jo interior, que hem perdut la consciència de nosaltres mateixos i de l’Univers i que és urgent “reconnectar-nos”? 

  Astromoon. – El “mindfullness” consisteix en tècniques de meditació de tota la vida. Jo sempre dic que a la vida s´ha de tenir temps per a tot: si el dia té vint-i-quatre hores en farem servir vuit per dormir, vuit més per treballar i vuit per a gaudir de la resta de coses: sigui la tecnologia, la meditació o el gimnàs. No crec que haguem de renunciar a res de tot allò que ens resulta útil: sigui la tecnologia d'avui en dia o els coneixements mil·lenaris dels nostres avantpassats.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat