Albert Riera (Goccia Verde): "Comprar detergents a granel genera menys envasos de plàstic i estalvia aigua i energia"


 • Etiquetes: Goccia Verde, detergents, a granel | Temps de lectura: 3 minuts

  dimarts, 22 setembre, 2015 - 20:30

  Goccia Verde no és un establiment com un altre qualsevol. Situat  al número 38 de la plaça del Triomf, és l'unica botiga de Terrassa on hi podreu comprar detergents a granel. Per saber-ne més i conéixer quins productes s'hi poden adquirir, hem parlat amb el seu propietari, l'Albert Riera. 

  connec. - En un temps on tothom pot anar al supermercat i trobar tota mena de detergents envasats, vosaltres vau decidir obrir un establiment per a la venda a granel de detergents, fet que, sens dubte, és totalment inusual. Perquè aquesta modalitat de venda, i per què detergents?

  Albert Riera. - Crec que tots som conscients de la gran quantitat d'envasos de plàstic que generem al llarg del dia, però no de la quantitat d’energia i d'aigua que es malgasta en la fabricació d’aquests envasos, ni de la dificultat que presenta en general el reciclatge del plàstic. El més fàcil i econòmic es la reutilització dels envasos. I perquè detergents? Doncs perquè vaig conèixer aquesta franquícia i em va semblar interessant, ja que encara no se'n troben gaires, d'establiments d'aquest tipus, i els detergents són un producte d’ús quotidià.

  connec. - Quin tipus de producte oferiu a Goccia Verde? Hi podem trobar articles que no trobaríem en una botiga convencional?

  A.R. - Oferim tot tipus de detergents i sabons: per rentar roba i vaixella, netejadors de la llar, i per a l'higiene personal, aptes per pells atòpiques i delicades. També oferim cremes hidratants sense parabens. Són productes biodegradables fins al 100%, sense fosfats, ni conservants ni níquel.

  connec. - Si hem dit que vendre detergents a granel és inusual: ¿ho és també el client de Goccia Verde? Què hi busquen els compradors quan entren a l'establiment? N'hi deu haver que són conscients d'allò que volen comprar, i d'altres que van més perduts, que tenen curiositat,  que no coneixen els beneficis de comprar a granel...

  A.R. - Els clients que tenim són molt variats, des de jubilats o mestresses de casa, que recorden la compra a granel de quan eren petits, fins a gent jove conscienciada pel medi ambient, o famílies amb nens petits.

  connec. - Quins són els productes que més us compren els clients?

  A.R. - Els productes que més es venen són els detergents líquids per la roba: són els que proven primer els clients nous, potser perquè es el que s'utilitza més i s'acaba abans. També es venen força bé els productes d'higiene per pells delicades, sense parabens ni al·lèrgens.

  connec. - Ens pots exposar els avantatges de la compra de detergents a granel enfront de la compra convencional?

  A.R. - Com que estem parlant d'un producte a granel, els clients poden agafar la quantitat que necessiten: no cal que omplin tot l’envàs. Una persona que viu sola no té les mateixes necessitats que una família de quatre persones, per exemple. Econòmicament, com que poden portar  el seu envàs de casa, també s’estalvien haver de pagar per ell. En tractar-se de productes sense conservants ni fosfat ni níquel, són productes menys agressius, tant per la roba com per la pell. I, per últim, des d'un punt de vista mediambiental, generen menys envasos de plàstic, i estalviem aigua i energia en la seva fabricació. Calculem que hem venut un 75% de detergents en envasos reutilitzats!

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat