Què és connecTerrassa?


5 de juny de 2017 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: el projecte | Temps de lectura: 4 minuts

Fa dos anys ja va sortir el tema, aprofitant que em preguntaven què és connecTerrassa, vaig fer aquesta entrada al blog. Avui em demanen de nou aquesta definició, i és una bona oportunitat per actualitzar-la.

Sempre he definit connecTerrassa com «un projecte de dinamització del comerç local i dels professionals de Terrassa i àrea d’influència, que té per lema “comerç proper, professionals experts”». És com una associació de comerciants, potser un pèl més digitalitzada que les «clàssiques» i molt activa.

Amb tot, cada vegada més m’agrada definir connecTerrassa com un club, un punt de trobada de socis on hi ha un gimnàs, pistes per fer esports, un bar, un taulell d’anuncis, una sala de reunions, una sala de conferències... Els socis de connecTerrassa tenen dret a tot, si volen fer musculatura, poden anar al gimnàs, si volen donar-se més visibilitat, poden penjar anuncis al taulell, si volen fer «networking» amb altres socis, poden anar al bar o a les trobades que s’organitzen, o demanar informació, si volen formar-se, poden anar a les conferències que s’organitzen periòdicament... i, tots els socis tenen el seu espai, una pàgina web personalitzada on hi apareix tota la seva activitat dins del club. A més, cada setmana, si el soci fa alguna acció, apareix a la revista del club, que enviem actualment a 7.000 persones.

Un cop feta la metàfora, partint de les tres grans necessitats detectades al comerç de proximitat (temps, coneixements i diners) podríem descriure connecTerrassa seguint les següents grans àrees de treball:

1) VISIBILITAT. Donar visibilitat a través de les pàgines web dels membres de la Comunitat connecTerrassa (actualment uns 80). I, l’agenda, per difondre la seva activitat pública, conjuntament amb el millor de la cultura i l’oci de la ciutat, per a fer-ho més atractiu i útil.

Donem importància a la segmentació dels públics, per això treballem amb:

2) PROMOCIÓ. Donar a conèixer productes i serveis a través d’un portal de promocions. Amb variables, com els cupons postsorteig, les promocions internes entre membres de connecTerrassa...

3) DINAMITZACIÓ. Difonem productes i serveis, comerços i professionals i, alhora, fidelitzem als seus clients, mitjançant l’organització sortejos OnOffLine mensuals, concursos i l’ús intensiu de les xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter). Un cop finalitzats els sortejos, fem dues accions més:

  • Enviem cupons postsorteig a tots els participants.
  • Generem bases de dades personalitzades per a cadascun dels comerços/professionals organitzadors dels sortejos (= ens permet detectar qui és el públic potencial de cada negoci. Exemple: la gent que es presenta en un sorteig d’un veterinari, gairebé en la seva totalitat és gent que té animals).

4) INFORMACIÓ. No creiem en la publicitat, creiem en els continguts. En el màrqueting de continguts. Per això, donem molta importància al diari digital sobre cultura&oci i sobre els comerços i professionals de connecTerrassa. Donem a conèixer als membres de la Comunitat connecTerrassa mitjançant notícies, entrevistes i articles d’opinió. Amb els continguts del diari digital, més altres com sortejos, promocions, agenda... generem butlletins setmanals (newsletter) que enviem a tota la nostra base de dades (actualment, més de 7.000 inscrits).

5) FORMACIÓ. Detectem necessitats formatives dels membres de connecTerrassa i, per a solucionar-ho, organitzem cursos i tallers de formació. Aquests estan oberts a tothom, amb preus superreduïts per als membres de connecTerrassa.

6) I, un extra: COL·LABORACIÓ I AVANTATGES. Fomentem la col·laboració interna entre els membres de la Comunitat connecTerrassa i la col·laboració externa arribant a acords amb altres entitats de la ciutat. A més, busquem avantatges per als seus membres a través de la compra col·lectiva, entre altres formats. Alguns àmbits de treball en temes de col·laboració i avantatges (a mode d’exemples):

I, amb què estem treballant ara?

Estem ficats de ple en fer créixer la Comunitat, segmentar més i millor els públics de la base de dades, ampliar i millorar el funcionament de les targetes de promocions creuades, fomentar molt els continguts de qualitat, generar continguts en format vídeo i àudio, ampliar els canals territorials, potenciar més la formació...

Seguirem informant;-)

--

Si estàs interessat a obtenir més informació sobre connecTerrassa, diga'ns-ho i t’ho vindrem a explicar, sense cap mena de compromís.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat