ECOTOUR pel centre de Terrassa: un tour per a despertar consciències

La Provença

26 de setembre de 2014 | Publicat per Gemma Soler | Etiquetes: ECOTOUR, ECO, BIO, KM0, artesà, comerç just, salut i bellesa, alimentació, Gemma Soler Raspall, S360º | Temps de lectura: 4 minuts

El proper dissabte 4 d’octubre (ACTUALITZACIÓ: 22 de novembre) tindrà lloc la V edició de l’Ecotour al centre de Terrassa. Es tracta d’un circuit visitant diversos comerços de la ciutat on pots comprar productes/serveis ECO, BIO, de KM 0, artesanals o de comerç just, és a dir, el que consideraríem productes alternatius on l’important és tant la qualitat com el valor afegit que ofereixen.

Originalment, la idea partia més de la base de donar a conèixer productes o serveis que promoguessin el benestar de les persones, ja que des de SALUT 360º és el nostre objectiu a través del coaching, la massoteràpia i la nutrició. Però, amb el temps i gràcies a la inquietud dels assistents, van anar sorgint altres conceptes més relacionats amb l’economia, el sistema productiu o el poder del consumidor.

El tour, que es realitza a peu, té una durada de 2’30h i es visiten 7 comerços. En aquesta ocasió s’inicia a la Plaça del Progrés on començarem fent un te ecològic a Viulògic. Allà començarem el debat aprenent a diferenciar alguns conceptes a vegades difícils d’entendre com la diferència entre Eco i BIO.

Prosseguirem fent una parada a 4unces, botiga de productes a granel que ofereix llegums, ous i cereals ECO a granel entre moltes altres coses. Allà farem una degustació de magdalenes casolanes fetes amb farina integral ECO.

També visitarem la perruqueria natural Tina Prats on ens mostraran els efectes beneficiosos d’utilitzar productes capil·lars BIO.

No podia faltar al tour La Provença, amb una àmplia oferta de cosmètica natural i olis essencials.

A Granja Armengol farem una degustació de formatges artesanals alhora que coneixerem el seu especial procés productiu local.

Món Solidari ens donarà la visió més internacional, explicant com funciona el comerç just i mostrant-nos productes sostenibles mediambientalment i socialment. També aprendrem a diferenciar etiquetatges i certificacions que avalen i identifiquen els productes que consumim.

La parada final la tindrem a La Vinoteque, on ens explicaran les diferències entre un vi ecològic i biodinàmic, així com el paper que tenen el sulfits en la nostra salut. Tot això mentre prenem una copeta de vi.

La proposta és divertida i formativa, i sobretot el que pretén és donar a conèixer la importància de saber què consumim. Com a clients tenim el dret de tenir aquesta informació i així, des de la consciència, prendre una decisió de compra encertada considerant molts altres factors a banda del preu, com ara la meva salut i benestar, així com el del meu entorn.

És d’agrair la bona predisposició i gran implicació de tots els comerciants que formen part de l’ECOTOUR d’obrir-nos les portes amb tanta amabilitat i ganes de transmetre els valors que els han portat a crear i/o regentar el seu comerç i que saben transmetre amb il·lusió i convenciment als assistents.

Moltes gràcies a tots ells!

__________

+ info sobre la V edició de l'ECOTOUR Terrassa.

__________

Gemma Soler Raspall

Diplomada en publicitat i relacions públiques. Diplomada en turisme. Postgrau en direcció d’empreses. Postgrau en igualtat a les empreses. Màster en direcció de comunicació. Ha estat durant 10 anys directiva com a cap de comunicació i relacions institucionals i professora de protocol, comunicació, màrqueting i habilitats directives a vàries universitats. Va titular-se en coaching per aplicar-lo en l’àmbit de l’empresa i aviat s’adonà dels avantatges que a nivell personal oferia.

Com a emprenedora, va crear i gestionar una consulta de medicina natural durant 15 anys. Va ser sòcia d’ALMA, empresa de neteja de residus sòlids urbans. És la creadora de la marca Paco Jones (roba interior masculina). És inversora de DOISER, portal web en serveis per a PIMEs. Ha creat i dirigit decoingenium.com, portal web de decoració ecològica i reciclable amb comercialització a tota la Unió Europea.

Actualment, és professora a diverses universitats i gerent de la seva pròpia empresa, S360º, una consulta en coaching i massoteràpia.

El seu objectiu és ser feliç i tenir salut. La seva il·lusió: que tothom pugui gaudir de salut, equilibri i benestar, amb un mateix i amb el seu entorn.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat