dj. 21 de març (17.30 h) | Presentació del llibre Sketching fashion: una historia práctica de la ilustración de moda [CDMT]


Data: 
dijous, 21 març, 2024 - 17:30 a 18:30
Descripció activitat: 

 

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ I MUSEU TÈXTIL | Activitat gratuïta per a públic adult, amb inscripció prèvia. Places limitades.

Sabies que al segle XVI ja existia un influencer de moda alemany que va deixar constància de la seva indumentària? Que en les revistes de moda franceses i angleses del segle XVII les tendències masculines eren tan importants com les femenines? Que al segle XVIII tres germanes parisenques van tenir el privilegi de publicar les seves il·lustracions de moda en la premsa de l’època? Que al segle XX l'encàrrec que el modista Paul Poiret va fer a l’artista Paul Iribe va marcar un abans i un després en la il·lustració de moda? Que abans de ser reconeguts pintors, Delaunay, Tamara de Lempicka i Andy Warhol van treballar com a il·lustradors de moda?

Si vols saber la resposta a aquestes preguntes i submergir-te en un apassionant viatge per la història de la il·lustració de moda, et convidem a la presentació del llibre Sketching fashion: una historia práctica de la ilustración de moda de Laia Beltran Querol i Lucy Victoria Davis, aquí mateix al Museu Tèxtil.

L’acte estarà presentat per Sílvia Carbonell Basté, directora del Museu i Aina Otero, directora de l’editorial Gustavo Gili (GG), el llibre estarà a la venda durant la presentació i les autores estaran encantades de signar el vostre exemplar!

Sketching fashion (Editorial GG) és un petit gran llibre il·lustrat que proposa un viatge en dues etapes: en la primera s’explica la història de la il·lustració de moda d’una manera dinàmica i divulgativa que arrenca amb els gravats renaixentistes del segle XVI i arriba fins avui dia. En la segona, s’entrevista a 21 il·lustradors top. Entre ells, Jordi Labanda, David Downton, Malika Favre, Gladys Perint Palmer, Blair Breitenstein, Bil Donovan, Bijou Karman, Malika Favre… Una selecció internacional, intergeneracional, paritària i, sobretot, molt eclèctica pel que fa a estils (tinta, retoladors, gouache, digital, aquarel·la, collage...). A més de Jordi Labanda, també apareixen les il·lustradores catalanes Sandra Suy i Lara Costafreda, el valencià Vincent Moustache i la mateixa autora, il·lustradora britànica i col·laboradora del Museu, Lucy Victoria Davis.

Més informació a: auladidactica@cdmt.cat / 93 731 52 02.

+ INFO

 

Adreça: 
Carrer de Salmerón, 25
08222 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat