Sandra Pisa (El Camagroc Blau): «Faig cuina saludable i menús equilibrats per al restaurant, per a emportar i en servei a domicili»


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 4 minuts

  dissabte, 23 octubre, 2021 - 19:15

  El 31 de maig de 2021 la Sandra Pisa va fer un canvi radical, professionalment parlant. Provinent d’anys treballant en l’àmbit sanitari de la pediatria, va passar al món de la restauració obrint un restaurant: El Camagroc Blau (carrer del Camí Fondo, 22 - veure mapa). O, alguna cosa més. Això és el què es desprèn de la conversa que vam mantenir el dimecres 20 d’octubre al seu local. I, és que El Camagroc Blau no és un restaurant convencional al 100%.

  Va néixer com un projecte il·lusionant i motivador per a crear, més que un restaurant, un espai saludable. I, és que la Sandra fa una aposta clara per la cuina saludable —amb coccions suaus i de fàcil digestió—, amb productes de proximitat i, en la mesura del possible, pel producte ecològic i, sempre amb un servei sostenible, com veurem.

  La Sandra desprèn en tot moment sensibilitat pel medi ambient i contra el malbaratament alimentari, i és per això que ofereix opcions en aquest sentit.

  Així, el transport a domicili es fa en bicicleta amb El del Carro i ofereix, a preu més reduït, l'opció de comprar excedent de dies previs envasat al buit per preservar les seves propietats, correctament etiquetat.

  Plenament relacionat amb aquesta filosofia, la Sandra explica que no té “cerveses convencionals”. A El Camagroc Blau “només” hi trobem cerveses catalanes artesanes.

  L’enfocament del negoci té tres parts principals: parteix del menjar per emportar (1), però les característiques del local, tot i que de dimensions petites, permet tenir espai per a oferir cuina al restaurant (2) amb tres taules. I, com a tercera pota, cal afegir-hi la possiblitat de portar el menjar a domicili (3).

  Els menús d’El Camagroc Blau són diferents cada dia. Estan formats per tres primers i tres segons, a escollir. Excepte un plat, “la crema de la setmana”, que es manté de dilluns a divendres.

  Entre els primers, sempre n’hi ha un amb més d’hidrats de carboni i l’altre més de verdura. I, entre els segons, sempre hi ha una opció vegetariana, una de carn i una de peix. Intentant, en tot moment, que els menús siguin equilibrats. Podem seguir el menú del dia consultant el seu compte d’Instagram @elcamagrocblau.

  Els preus dels menús per a emportar tenen tres opcions:

  1. Si portes l’envàs propi, el menú et surt per 8 €.

  2. Si utilitzes els envasos retornables de l’app Bumerang que et poden prestar, el menú surt a 8,5 €.

  3. I, si agafes el menú amb els envasos compostables d’El Camagroc Blau, el menú surt a 9 €, amb un primer i un segon.

  Les postres van a part, amb un preu de 2 €, on podem escollir entre fruita de temporada i un postre elaborat fet per ella mateixa.

  Un altre dels temes que preocupava a la Sandra era el malbaratament alimentari dels menjars d’excedent. És per això que ofereix una altra alternativa. Cada dia, tot el menjar que sobra l’envasa al buit en recipients individuals, indicant data d’envasat, data de consum preferent, els al·lergens i el preu. I, aquests excedents els pot vendre al llarg d’uns 10 dies, a 3 € els primers plats i a 4,5 € els segons. Com fa amb els menús del dia, també podem seguir els excecents a través del seu compte d’Instagram.

  Els dijous de cada setmana ja té la planificació de plats de la setmana següent, llistat que podem seguir a través del seu Instagram i, si volem, a través d’una llista de difusió de Whatsapp (si ho voleu rebre, només cal que ho demaneu al 633 31 59 23).

  A part, al restaurant s'hi organitzen xerrades-tallers sobre nutrició, amb degustació d'acord amb la xerrada. Així, les properes previstes són:

  Amb la idea que les xerrades sobre dieta equilibrada es facin un cop al mes.

  --

  Més informació:

  Anar a entrevistes

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat