Lidia Álvarez: “En el color és on et pots lluir realment”


 • Etiquetes: perruqueria, entrevista | Temps de lectura: 5 minuts

  divendres, 17 juny, 2016 - 13:30

  ENTREVISTA | Deu anys, tres etapes i un projecte que no para de créixer gràcies a la professionalitat i empenta de la seva impulsora. Aquest podria ser un resum telegràfic de la trajectòria de Lidia Álvarez Perruqueria (carrer de Mossèn Àngel Rodamilans, 205 - veure mapa).

  El proper dimarts 21 de juny Lidia Álvarez celebra el 10è aniversari d’un projecte que va començar amb 19 anys, tot i que la passió ja la tenia des de molt petita.

  Aquesta perruqueria —dedicada a homes, dones i nens— ha passat per tres etapes molt clares, que defineixen gràficament la seva evolució ‘in crescendo’ segons la ubicació dels tres locals per on ha passat.

  Sempre al barri de Ca n’Anglada, el negoci de la Lidia va començar al carrer de Santa Cecilia el 21 de juny del 2006, centrant-se de ple en serveis de perruqueria.

  Al cap de quatre anys, va fer un pas més i va incloure serveis d’estètica, aquest cop al carrer Sant Cosme.

  I, el recorregut acaba a principis d’aquest any quan va inaugurar el nou local situat al carrer de Mossèn Àngel Rodamilans, 205. Un bon lloc, segons em comenta, ja que “és una zona més tranquila, i no deixa d’estar molt a prop de tot l’espai més comercial del barri”.

  Amb aquesta 3a etapa enllesteix una evolució en positiu —tot i haver nascut poc abans de ‘la crisis’, i haver-la viscut tota—, que l’ha dut a incorporar els serveis d’estètica ja des d’una vessant més professional i avançada.

  Així, al seu actual local hi trobem els serveis de perruqueria a càrrec de la Lidia Álvarez i, de forma independent, tot i que compartint espai i clients, els serveis d’una altra professional en estètica (tractament corporals, facials, làsser, làsser fotorejoveniment…).

  Amb aquest pas, Lidia Álvarez Perruqueria pot oferir un servei més global i donar resposta a la demanda dels seus clients.

  Quant al tipus de client que hi va, hi trobem gent de tota la vida del barri, però és molt destacable la gran quantitat de gent que ve d’altres barris de la ciutat i d’altres municipis com Sabadell, Barberà i Santa Coloma de Gramanet, per esmentar-ne alguns.

  Ja sigui pel boca-orella —la millor forma de fer créixer i mantenir la gent al voltant del servei que ofereixes— o, perquè havent anat a viure fora, segueixen confiant en aquesta perruqueria.

  A això cal sumar-hi, segons remarca la Lidia, l’èxit que està tenint la seva presència a les xarxes socials, sobretot a la seva pàgina de Facebook, una eina que s’ha convertit en imprescindible per a donar a conèixer els resultats dels seus serveis i com a eina de comunicació i fidelització amb els clients.

  A més, cada cop hi va gent més jove, gent que no és fixa cada setmana però que estan molt interessats en “fer-se el color”, per exemple. I, sovint, “el nous” vénen perquè ho han vist a les xarxes socials o perquè algú els ho ha recomanat (boca-orella).

  Preguntada sobre les tendències en el seu camp professional, Álvarez em comenta que “la moda en pentinats està una mica estancada, potser el què s’està movent més és en el món dels colors”. I, afegeix: “hi ha molt tema de colors fantasia, colors més atrevit…”. I, és que si en alguna cosa destaca més és en el tema color. “Tallar si, esclar, però en el color és on et pots lluir realment i com que m’agrada molt es nota”, afirma.

  I, és que relacionat amb els bons resultats que hem comentat hi ha un dels temes més importants: la formació. La Lidia fa “molt cursos, moltíssims, gairebé cada setmana”, diu.

  Sovint aprofita els dilluns de festa per desplaçar-se a Sabadell o Barcelona per a fer cursos de formació, reciclar-se i aprendre en noves tendències que, després, pot aplicar al seu negoci.

  I, quan li pregunto per un tema que està en auge, el de les barbes, somriu, i deixa anar un categòric: “és tot un món, està molt en alça, van sorgint productes nous constantment i és tot un ritual pels homes. Ho viuen molt!”.

  Acabem la xerrada i m’assebento de dues coses que em criden molt l’atenció.

  Per una banda, una novetat, i és que des de fa poc dins del local hi té un apartat de venda de productes de perruqueri TAHE, de botiga. Hi trobem xampús, mascaretes, tractaments reestructurants, productes sense parabents ni sulfats, maquillatges, cremes corporals…

  I, finalment, una curiositat. Veig a l’aparador unes ulleres (vegeu la foto de sota). Mmmm, què hi fa això aquí? Doncs, molt senzill. Fruit d’una iniciativa que es va dur a terme el febrer passat entre comerços del barri on s’intercanviaven aparadors, i veient l’èxit que va tenir, Lidia Álvarez Perruqueria ha seguit amb la col·laboració que va iniciar amb l’òptica Miaoptics.

  Així, a l’òptica hi torbem productes de perruqueria i a la perruqueria ulleres. És un petit detall que crida molt l’atenció entre els vianants i permet als dos comerços recomanar-se, intercanviar-se clients, oferir descomptes creuats… Una gran iniciativa!

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat