Haritz Ferrando (BiTer): "Els Bicidijous són la nostra activitat estrella"


 • Etiquetes: bicicletes | Temps de lectura: 4 minuts

  dilluns, 25 juliol, 2016 - 17:15

  A connecTerrassa anem introduïnt, poc a poc, diverses entitats de la ciutat al projecte, amb l'objectiu de continuar teixint xarxa, connectant els comerços i professionals de la ciutat amb el teixit social.

  Avui ha entrat a formar part de connecTerrassa l’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) que, des d'ara, ja disposa d'una pàgina dins del projecte, on hi podreu anar trobant tots els continguts on siguin protagonistes, com aquesta entrevista express que us oferim a continuació.

  Hem parlat amb Haritz Ferrando, membre de la Junta i dinamitzador del BiTer.

  Què o qui és BiTer?

  L’Associació BiciTerrassa Club (BiTer) tenim com a objectiu la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i lleure normalitzat a Terrassa. La nostra missió és aconseguir que Terrassa sigui una ciutat on tothom pugui desplaçar-se d’un punt a l’altre en bicicleta i de forma còmoda i segura.

  Què són els Bicidijous?

  És la nostra activitat estrella! Són sortides amb bici urbanes per descobrir la ciutat amb bicicleta amb un acompanyament de Guies Ciclistes, habilitats per la Policia Municipal, que dóna molta seguretat al grup.

  A qui van dirigits? Està obert a tothom?

  Està adreçat a totes les persones que saben anar amb bici. Tothom pot venir, no cal inscripció prèvia. Volem que la gent passi una bona estona fent exercici suau, ens conegui i aprengui algunes nocions de seguretat viària per a ciclistes.

  Cada quan es fan i a quina hora?

  Tal com el seu nom indica, fem l’activitat tots els dijous de l’any (i quan diem tots és tots, a l’agost i també els dies festius). El punt de trobada és a les 8 del vespre a la plaça que hi ha davant de la Casa Baumann, que es coneix com a plaça dels Museus.

  Cal estar preparat/entrenat físicament per a participar-hi?

  Només cal un nivell mínim, com saber circular amb grup sense problemes, i poder seguir un ritme tranquil.

  Cal pagar per assistir-hi?

  No, l’activitat és gratuïta. Només demanem a les persones que no siguin sòcies del BiTer, que s’inscriguin i acceptin les bones pràctiques de la sortida.

  Quins recorreguts feu?

  Cada setmana canviem de recorregut. Tenim un repertori d’unes 15 rutes diferents que passen per tots els barris de la ciutat. La distància pot variar de 11 a 15 km, i sempre per la ciutat. A les 21.30h, acaba la sortida a la plaça Vella.

  Hi ha una edat mínima per a participar-hi?

  Poden venir famílies amb nens, però com que són al vespre, ho recomanem per a edats a partir de 8 anys, aproximadament, i per a que puguin seguir bé el ritme del grup. A partir dels 14 anys, els menors d’edat poden venir sols sempre i quan portin una autorització signada pel pare, mare o tutor legal. Cal tenir en compte que els menors de 16 anys hauran de portar casc per poder fer la sortida.

  Esmenta tres activitats més que organitzeu a través de BiTer.

  Fem moltes activitats per promoure la bicicleta tot l’any! Les tres que destacaria són: la Biciescola, on organitzem classes particulars per aprendre a anar amb bicicleta i també per aprendre a circular amb seguretat per la ciutat; l’organització de pedalades a les entitats de la ciutat que vulguin (festes majors de barri, causes solidàries, etc.) per la ciutat i per l’Anella Verda; i participació a moltes reunions amb l’Ajuntament i entitats diverses per aportar la nostra expertesa en planificació de la bicicleta i de la mobilitat sostenible a les ciutats.

  Recomana una pàgina web o xarxa social relacionada amb el món de la bicicleta.

  A més de la nostra web, recomanaria la web de ConBici i la de la ECF.

  -- 

  Membres de connecTerrassa que formaran part del futur CANAL BICICLETA:

  Tens un comerç o ets un professional relacionat amb el món de les bicicletes? Vols entrar a formar part del CANAL BICICLETA de connecTerrassa? Registra't i et vindrem a explicar el projecte!

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat