El Mercat Online: "Volíem fer el que no feia ningú; vendre 2 pomes, 3 cebes i ½ dotzena d’ous, i portar-ho a casa a qualsevol poble o ciutat de Catalunya"


 • Etiquetes: entrevista | Temps de lectura: 5 minuts

  divendres, 22 maig, 2020 - 13:30

  [CUPÓ REGAL! Vols fer la comanda d'aliments de proximitat sense despeses de transport? Demana el CUPÓ a El Mercat Online!]

  Recentment ha entrat a formar part de connecTerrassa El Mercat Online, una empresa jove formada per un equip amb experiència en màrqueting i estratègia comercial, que aposten per un model de negoci ètic, en què tothom hi guanyi, respectant els valors de proximitat, de preu just, i la defensa de la nostra terra i la nostra pagesia. Hem parlat amb ells per a conèixer més i millor en què consisteix aquest nou servei de compra en línia de productes de proximitat, del productor al client final, sense intermediaris.

   

  connecTerrassa- Què és El Mercat Online? I quan el vau obrir?

  El Mercat Online- Arran de la greu crisi que estem vivint i que evidentment està canviant el món tal com el coneixem, vàrem pensar a com donar resposta a una necessitat que estava sorgint: el client vol comprar fruita, però sense anar a un local físic, i sumant els valors que defensem en el nostre dia a dia: ecologisme, responsabilitat i la defensa dels productes de la nostra terra. 

  Quan vam començar a fer una anàlisi de la competència, vàrem veure que existia a les xarxes una oferta semblant, però on havies de comprar packs o quantitats importants.

  D’aquí va néixer el mercat online. Volíem ser i fer el que no feia ningú; vendre 2 pomes, 3 cebes i ½ dotzena d’ous, i portar-ho a casa a qualsevol poble o ciutat de Catalunya.

  El Mercat va obrir les seves portes, ui no…volia dir, el servidor, el 25 d’abril.

   

  cT- Quin és l’objectiu d’El Mercat Onlline? I quins són els principals actors implicats?

   

  EMO- El principal objectiu d’El Mercat Online és que tothom pugui tenir productes de proximitat, de màxima qualitat, en les quantitats que necessiti, amb la comoditat de comprar a qualsevol hora i rebent la seva comanda a qualsevol municipi de Catalunya.

  Els principals actors implicats són uns clients que volen fer un consum responsable, que trien els productes de proximitat, ajudant molts productors que no poden mantenir els marges tan baixos que els deixa la gran distribució, i nosaltres intentem que puguin mantenir uns marges dignes, sense intermediaris.

   
  cT- Amb quins productors treballeu? D’on són? Com funciona? Hi contacteu vosaltres directament…?

  EMO- Abans d’obrir vam estar molts dies trucant sense parar a molts productors. Finalment vam aconseguir un bon nombre de productors locals, principalment del Maresme, Lleida i Girona, i vam incorporar una gran varietat de productes.

   

  cT- Quins productes oferiu? D’on provenen? Teniu productes ecològics…?

  EMO- Oferim fruites i verdures conreades a Catalunya. Dels productes ecològics destacaria els ous, que són de gallines lliures i felices, com diu la responsable de Bedous, a Igualada.

  També hem incorporat al nostre catàleg una nova gamma de germinats ecològics que, dins del món dels germinats, són un producte exclusiu, entre d'altres.

  Així mateix tenim formatges artesans, fets per la família Camps a Girona.

  Estem pendents de l’arribada d’una nova gamma de productes del Priorat, amb certificació ecològica d’olis i fruita seca.

   

  cT- A la pràctica, com funciona la compra en línia d’El Mercat Online? Quins passos ha de seguir el client?

  EMO- Intentem tenir un format molt senzill de web, amb facilitat de compra on es descriu el producte i la seva procedència, i triant les quantitats que es necessiten. Des del moment que nosaltres rebem la comanda, es prepara i es serveix en un termini màxim de 48 h. També hi ha molts clients que ens fan la comanda per Whatsapp.

   

  cT- El servei de repartiment a domicili com funciona? I a quines zones actueu?

  EMO- Repartim a tot Catalunya perquè tenim un servei extern que s’encarrega de servir a tot arreu però amb refrigeració, ja que el nostre producte és de primera qualitat i ha d’arribar als clients en òptimes condicions.

   

  cT- Qui vulgui estar informat dels vostres productes i serveis, per on us pot seguir? Web, blog, xarxes socials, newlsetters, Whatsapp…?

  EMO- La primera opció -—a part del web— són les xarxes socials, ja que és el mitjà que més persones fan servir, i per on molt sovint ens comuniquem amb els nostres clients, que ens fan arribar els seus dubtes i recomanacions. Tenim presència a Twitter, Instagram i Facebook.

  Tenim també la nostra newsletter, que poden rebre si s'hi subscriuen a través del web, abans o després de fer la comanda, per estar al dia de totes les nostres novetats.

   

  cT- Com valoreu les primeres setmanes de funcionament del negoci? Us ha sobtat algun aspecte que no us imaginàveu?

  EMO- La veritat és que estem molt contents de la bona rebuda que ha tingut el Mercat, perquè la gent no està acostumada que la seva compra online arribi a tot arreu, a qualsevol poble de Catalunya, i en perfectes condicions gràcies al transport refrigerat.

  També ens ha sorprès que molta gent estigui apostant per un consum de proximitat i qualitat, valorant molt les certificacions ECO.

  I una altra cosa que ens ha agradat molt és que es valori tan positivament que tots els nostres productes vagin amb recipients reciclats, sense plàstic.
   

  Imatges: CVR

  Anar a El Mercat Online

  [CUPÓ REGAL! Vols fer la comanda d'aliments de proximitat sense despeses de transport? Demana el CUPÓ a El Mercat Online!]

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat