Curiosity&Learn: "Volem involucrar els estudiants perquè aprenguin que la tecnologia està al seu abast, que es pot crear tot el que pot imaginar"


 • Etiquetes: entrevista, Curiosity and Learn, criatures | Temps de lectura: 5 minuts

  dimecres, 27 febrer, 2019 - 19:30

  CURIOSITY&LEARN, Academy BQ Terrassa, és una empresa dedicada a la formació de robòtica, programació, realitat virtual, disseny i impressió 3D pensada per a alumnes a partir dels 6 anys. A través del joc reten als nens amb projectes a curt termini que engloben programació, robòtica, impressió 3D... aprenent d’aquesta manera ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques (STEAM).

  connecTerrassa- Situeu-nos. Curiosity&Learn va obrir les portes fa pocs mesos al Carrer Cardaire, 30. Com us definiu?

  Curiosity&Learn- Ens definim com a acadèmia maker. Volem que els estudiants sapiguen desenvolupar pensaments i convertir-los en realitat cridant a l'esperit d'invenció, d'aquesta manera desenvolupen noves habilitats i competències tecnològiques, com la resolució de problemes, la creativitat, el lideratge, el treball en equip i el pensament computacional. Creiem i apliquem la filosofia Learning by doing.

  Els natius digital han de tenir eines al seu abast per a cobrir les seves necessitats d'aprenentatge del món on viuen. Aquestes destresses fan que deixin de ser consumidors de tecnologia i passin a ser creadors d'aquesta.

  A més, segons la Unió Europea diu que la demanda de professions relacionades amb STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art, matemàtiques) anirà en augment en comparació a la resta de professions. A Curiosity es treballen totes aquestes àrees a través de la programació, robòtica, realitat virtual, disseny i impressió 3D.

  Hi ha una frase de Confusi: «digues-m'ho i ho oblidaré, mostra-m'ho i ho recordaré, involucra-m'hi i ho aprendre». Això és el que volem, involucrar els estudiants, perquè aprenguin que la tecnologia està al seu abast, que es pot crear tot el que pot imaginar.

   

  cT- Organitzeu activitats per a nens i nenes d’edats a partir de 6 anys. Expliqueu-nos en què consisteixen. Són tallers puntuals? Són cursos que duren tot l’any acadèmic?...

  CL- Són cursos que duren tot l'any acadèmic, on els nens/es poden anar aprenent diverses matèries:

  • Les possibilitats són molt diverses i depenen de l'edat i els coneixements.

  • Disseny i impressió 3D, programació, realitat virtual, robòtica...

  A més hi ha el club maker: aquest club està pensat perquè els nens vinguin sempre que vulguin i facin les seves pròpies creacions. Ens agradaria que aquests nens puguin trobar un lloc on posar a la pràctica tot el que aprenen i estimular la seva creativitat i emprenedoria, sempre ajudats per nosaltres.

  També tenim la possibilitat de fer cursos o tallers més curts o puntuals, aquests tallers més puntuals són per dies sense escola, festius o Campus.

   

  cT- Fa poc heu llançat l’«Escola d’adults». Què és? Quin tipus de cursos oferiu i a qui li pot interessar?

  CL- L'escola d'adults és formació continuada en TIC. Ens hem trobat a moltes persones que els agradaria formar-se per posar-se al dia en programació, o que volen donar un impuls a la seva carrera professional, o els ve de gust aprendre per al seu negoci i no saben com posar-s’hi. Per això va néixer l'escola d'adults, per a oferir a tota aquesta gent la possibilitat de fer-ho.

  Oferim desenvolupament web, SEO, JavaScript, també estem preparant cursos de Wordpress bàsic per fer la teva pàgina web sense codi i Wordpress avançat pels que volen fer les seves plantilles personalitzades, aprenen HTML, CSS, PHP bàsic.

   

  cT- Impressió 3D, programació, robòtica… esteu ficats de ple en formació que està a l’ordre del dia. Se’n parla molt als mitjans, en el nostre dia a dia. Hi ha demanda? La gent que se us acosta a demanar informació coneix el tema, ve informada?

  CL- Sí que hi ha demanda, els nens són els més interessats, normalment els pares són els que tenen menys informació del tema, o més desconeixement. Ara per ara a secundària ja és obligatori fer unes assignatures tecnològiques, i a primària ja han començat algunes escoles a introduir-ho. Per enfocar els nens on hi haurà més demanda laboral.

   

  cT- Parla’ns de l’empresa BQ, amb la que teniu un lligam molt estret. Qui són?

  CL- BQ és una empresa tecnològica que està present en l'àmbit europeu amb dispositius multimèdia, impressores 3D i kits de robòtica.

  A més, és una empresa compromesa en l'educació tecnològica, tenen diferents projectes educatius, des d'extraescolars, màsters universitaris en formació en docents, càtedres i projectes solidaris...

  També creen llibres de text de tecnologia per a ESO per diferents editorials com Editorial Teide, Editorial Donostiarra, Editorial RA-MA i Editorial Santillana.

  Per una altra banda, tenen diverses plataformes educatives obertes com DIWO (robòtica per a tothom) o BitBloc (ecosistema educatiu amb el qual els més petits poden aprendre de manera senzilla a crear projectes tecnològics).

   

  cT- I, ja per acabar, quins projectes de futur teniu?

  CL- Sí, hi ha grans projectes, entre ells i el més actual és els Bootcamps especialitzats en tecnologia puntera. Ens hem trobat que hi ha una gran demandada per part de les empreses de personal especialitzat. Aquests cursos són per a persones que volen entrar a treballar a empreses tecnològiques i començar des del primer dia en projectes.

  Un altre molt divertit és el club d'adults, és similars a les extraescolars per nens. La persona pot escollir de totes les possibilitats que podem oferir (robòtica, disseny, impressió 3D, programació (html, Worpress, Powerpoint, ...)) el què li ve de gust fer aquell dia, i ens adaptem a la seva motivació, volem introduir passió per aquestes tecnologies i fer perdre la por als que no ho han tocat mai.

  És important adaptar-nos i gaudir del que ens aporta crear coses i aprendre que la tecnologia està el nostre abast.

   

  Per a més informació:

  Anar a ENTREVISTES

  Vols conèixer què és i com funciona connecTerrassa? Apunta't i t'ho explicarem!

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat