Com podem aconseguir visites al nostre lloc web sense pagar publicitat [per Montse Magaña]


 • Etiquetes: opinió | Temps de lectura: 4 minuts

  dilluns, 14 desembre, 2020 - 16:15

  OPINIÓ | Tots els que tenim una web, un cop acabada ens vam preguntar… i, ara què?

  Aquesta pregunta té moltes respostes en el món del màrqueting digital, hi ha moltes estratègies per portar usuaris/possibles clients al nostre lloc web segons els objectius que ens hàgim fixat.

  En aquest article parlarem del posicionament SEO. Qui no ha sentit parlar del SEO quan ha buscat informació de com posicionar el seu lloc web? Doncs bé, el SEO (Search Engine Optimitzation) és un conjunt d’estratègies que es fan servir per posicionar orgànicament/de manera natural el nostre lloc web. Aquest conjunt d’estratègies fan que Google entengui més el nostre lloc web i el pugui mostrar a les persones interessades en les seves cerques.

  Podem trobar dos tipus de SEO:

  • On Page: és el que fem dins del nostre lloc web. Per exemple, quan apliquem una estratègia de paraules clau.

  • Off Page: és el que es fa fora del nostre lloc web, per exemple quan aconseguim que altres pàgines webs posin un enllaç cap al nostre lloc web.

  El SEO off Page, normalment és de pagament així que avui toca parlar del SEO on Page, el que podem fer nosaltres en el nostre lloc web.

  Dins del SEO on Page podem trobar diferents estratègies a aplicar, normalment es fan en conjunt, ja que una sense l’altra no té sentit. Quin sentit tindria fer una cerca de paraules clau i no aplicar-la als títols, URLs… Aquestes estratègies són, entre d’altres:

  • Optimització de paraules clau

  • Optimització de títols: H1, H2, H3…

  • Optimització de l’estructura web

  • Optimització d’imatges: molt important quan es tracta d’una botiga en línia

  • Optimització de URL’s

  • Optimització de interlinking, enllaços interns entre pàgines

  Totes aquestes estratègies fan millorar l’experiència de l’usuari i, en resum, són accions que fem dins del nostre lloc web.

  L’estratègia més important i en la que es basa tot el SEO on Page és l’anàlisi de paraules claus, que no és més que saber com busca l’usuari els nostres serveis, quines paraules o expressions utilitza. Aquestes paraules o frases, les farem servir en els títols, URLs, imatges… d’una manera òptima.

  Hi ha eines que ens faciliten aquesta feina, el més simple i senzill és el mateix Google. Feu una cerca com si volguéssiu els vostres serveis, a la part del mig i a baix, Google mostra el que altra gent està buscant. Google ja ens diu el que la gent vol: escrivim doncs per donar resposta a un problema que els usuaris tenen i de passada ens coneguin. Si tenim el lloc web optimitzat, apareixerem i potser ens contacten i tot!

  Per mi, el més important després és el disseny web, ja que, de què serveix atreure gent al nostre lloc web si un cop allà no es veu bé o no saben què han de fer. No hi ha botons perquè facin una acció, tant sigui contactar o comprar, depenent del nostre objectiu.

  Responent a la pregunta de l’article: com podem aconseguir visites al nostre lloc web sense pagar publicitat la meva resposta és:

  • Escriure assíduament posts en el blog del nostre lloc web on donar resposta als problemes dels nostres potencials clients

  • Aconseguir que altres webs ben posicionades apuntin cap al nostre lloc web

  Aquestes dues accions només tenen bon resultat si s'apliquen les estratègies mencionades anteriorment.

  --

  ASSESSORAMENT GRATUÏT

  Si voleu una auditoria SEO gratuïta, contacteu amb mi, dient que heu llegit aquest article a connecTerrassa! 

  Contactar amb Montse Magaña

  FORMACIÓ A TERRASSA

  També informar-vos que, si voleu aprofundir més en aquest tema, els dies 12 i 14 de gener podeu assistir al Taller SEO que faig a les oficines de Brandall Agency al Carrer Puig Novell, 6, 2-3, de Terrassa. Podeu trobar més informació a: 

  Anar al Taller SEO

  --

  Més informació:

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat