"Amb què acostumes a associar l'aromateràpia?", per Antonia Jover


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 2 minuts

  divendres, 23 setembre, 2016 - 16:30

  Amb aromes per a la teva casa? Amb un spa, sals de bany i massatges? Amb espelmes perfumades, fogons i difusors? O amb una forma completa i natural de cuidar la teva salut?

  L'aromateràpia és l'art de curar amb olis essencials. La paraula és un neologisme i va aparèixer per primera vegada el 1937 al títol del llibre "Aromateràpia, olis essencials, hormones vegetals", escrit pel químic francès René Maurici Gattefossé.

  Gattefossé va escriure aquest llibre per donar a conèixer les propietats terapèutiques dels olis essencials. Abans, ell mateix va poder comprovar com l'oli essencial de lavanda li curava les greus cremades que va patir en un accident al seu laboratori.

  Les seves investigacions van permetre grans avenços i els olis essencials van ser durant un temps prescrits per alguns metges francesos. A més, les fórmules magistrals basades en olis essencials fins i tot van ser reemborsades per la seguretat social francesa durant uns anys!

  L'arribada dels medicaments químics i especialment l'aparició dels antibiòtics va eclipsar l'ús i prescripció d'olis essencials. Tot i que es van seguir utilitzant per a altres fins (perfumeria, ambientació, indústria...) fins als anys 90 aproximadament no van reaparèixer de nou com a productes fitoterapèutics.

  L’aromateràpia, avui

  Des de fa uns anys l'aromateràpia torna a despertar interès entre la comunitat científica, els metges i els que busquen productes naturals per tractar de forma més amable malalties comunes (refredats, grips, angines, dolors musculars, insomni, estrès, ansietat ...).

  També s'hi acosten les persones que volen eliminar de la seva vida substàncies procedents de la síntesi química, convençudes que aquestes estan causant desequilibris de salut i mediambientals, en alguns casos molt greus.

  Els olis essencials ens ofereixen, doncs, una infinitat d'usos. Com aromes i perfums naturals, "medicaments" aromàtics, productes de bellesa, productes antiestrès... Facilitadors de benestar i de felicitat, promotors de salut, els que s'acosten a ells ja no poden prescindir-ne!

  --

  >> TALLERS A TERRASSA | Antonia Jover visitarà Terrassa els dies 1 i 2 d'octubre. Convidada per Eva Perales, estarà a La Provença (Carrer de la Palla 19), impartint dos tallers específics: ‘La farmaciola del massatgista’ (1 d'octubre, tot el dia) i un taller de ‘Cosmètica natural amb olis essencials’ (2 d'octubre, al matí ).

  --

  Antonia Jover

  Aromatòloga especialitzada en la gestió de l'estrès, és l'autora del llibre "Alleujar l'estrès amb olis essencials (RBA), i imparteix diferents cursos i tallers d'aromateràpia familiar i científica.

  El seu blog http://www.aromaterapiafamiliar.wordpress.com/ va ser un dels pioners en temes relacionats amb l'aromateràpia familiar.

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat