La nova llei catalana de comerç: més hores d’obertura i menys rebaixes


24 de setembre de 2016 | Publicat per connecTerrassa | Etiquetes: | Temps de lectura: 1 minut

El comerç a Catalunya ha començat el curs amb un projecte de llei que pretén ampliar les hores d’obertura i liberalitzar les rebaixes. Noves mesures anunciades pel Conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget i que el Govern espera aprovar a finals d’any. La nova llei te dues potes destacades: hores d’obertura i rebaixes.

Màxim 75 hores oberts. Els comerços a Catalunya podran obrir un màxim de 75 hores setmanals, de dilluns a divendres. Aquesta xifra s’ha augmentat en tres hores a la normativa actual, i encara queda lluny de les 90 hores que fixa la normativa estatal.

Rebaixes “recomanades”. Les rebaixes passen de ser una obligació a una recomanació voluntària: fer les rebaixes a l’hivern i a l’estiu (sense detallar dates) no serà obligatori. Queden fora d’aquesta liberalització les rebaixes de saldos, liquidacions i outlets.

I en dies festius... La nova llei mantindria els 10 estius d’obertura (8 fixats per la Generalitat i 2 pels ajuntaments). Amb algunes excepcions com per exemple els comerços de municipis turístics, que podran seguir obrint els festius (com a novetat, hauran de renovar la seva llicència cada quatre anys). 

Magda Farré, connecTerrassa

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat