dt. 3 de novembre (19.30 h) | La Justa Trama: El món és la xarxa que teixim #ESSlalternativa


Data: 
dimarts, 3 novembre, 2020 - 19:30
Descripció activitat: 

ANUL·LADA

Objectiu:
Visionar el documental per tal de descobrir les cadenes de producció transnacionals sota criteris de comerç just, en relació al tèxtil responsable. Es descobriran formes d’organització de l’economia social en les produccions d’orígen al Brasil, tot comprovant com s’inverteixen els impostos municipals en cooperació internacional.

Continguts:
La Justa Trama és la cadena de producció més gran del segment de la confecció tèxtil de l’economia solidària al Brasil, amb centenars de treballadores i treballadors a Rio Grande do Sul, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Ceará i Rondônia, agrupades a les 6 cooperatives i col·lectius que en fan part. El procés comença amb la plantació de cotó agroecològic i segueix amb la producció de filatures, complements i teixits, fins arribar a aconseguir tot tipus de peces de roba, bijuteria i joguines. Cada baula hi afegeix el seu valor, en una cadena que travessa tot el país. La Justa Trama neix gràcies a l’impuls del Fòrum Social Mundial del 2005 i dels complexos cooperatius proposats pel sindicalisme brasiler, després del procés de desindustrialització i crisi econòmica dels anys 90, amb l’objectiu de construir col·lectivament noves formes de producció i valorització del treball, amb una mirada feminista i de respecte pel medi ambient.

Més informació sobre l'activitat

#ESSlalternativa #ESS #TerrassaCooperativa2020

Veure l'Especial Terrassa Cooperativa 2020

--

Més informació:

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat