Quines són les patologies físiques laborals més freqüents? [Sevan Centre Salut]


 • dimarts, 26 gener, 2016 - 10:00

  ENTREVISTA | Hem volgut aprofundir amb un tema de salut que ens afecta cada dia més per l'evolució que estan tenint els nous hàbits dins del món laboral. Quines són les patologies físiques laborals més freqüents?, ens preguntàvem. I n'hem anat a parlar amb en Sébastien Fabre, fisioterapeuta i propietari de Sevan Centre Salut (Plaça del Progrés, 19 Terrassa).

  Sedentarisme, repetició (de cadena) i feines físiques seria la triple categoria en què podem englobar els principals problemes físics del món laboral, segons ens comenta Fabre.

  Possiblement és una classificació que es podia aplicar abans, ara i en el futur, però en alguns aspectes les coses estan canviant provocades pels canvis que estem vivint en el món laboral, sobretot en el primer apartat, el de sedentarisme, degut, en part, a l'ús intensiu de les noves tecnologies.

  Les patologies més freqüents que podem trobar provocades pel sedentarisme podrien ser: cervicàlgies, tortícolis, mal de nuca, mal de cap provocat per culpa de les cervicals, migranyes degut a la vista fixa, vèrtigs, tendinitis de l'avantbraç per mal posicionament d'aquesta part del cos... també, les provocades per la mala postura a la cadira, com poden ser les lumbars, problemes circulatoris degut a llargues estones asseguts, com poden ser en les verius...

  D'acord, tenim detectades algunes patologies. Què podem fer per evitar-les o, si ja les tenim, com podem actuar per a solventar el problema? De forma preventiva, segons ens comenta Fabre, a banda de seguir les normes laborals que puguin tenir algunes grans empreses, és bo “organitzar-se el temps laboral”, ja sigui aixecant-se cada X temps, aprofitar els moments en què estaràs en moviment per fer alguns estiraments, per exemple al coll, als hombros, a les mans, pujar-baixar escales per a activar el reg sanguini, vigilar molt la postura laboral que sigui totalment ergonòmica... I, al final del dia, un cop acabada la jornada laboral, també és recomanable tornar a fer alguns estiraments, moviments d'hombros...

  I, quin és un bon moment per a reaccionar?, ens podríem preguntar. Doncs, resposta ràpida: “L'ideal és no haver de reaccionar, és actuar de forma preventiva”, com ja hem dit. Una bona alimentació, fer esport regularment, un bon descans... són aspectes que és bo tenir en compte. Fins al punt que algunes empreses ja estan implantant temps de descans amb persones contractades expressament per a ensenyar estiraments útils per al tipus de feina que es fa. Més aviat, això passa en alguna empresa de grans dimensions. Però, si es fa, és que realment està estudiat que comporta bons resultats per a aquesta empresa. I, per al treballar, és clar!

  Vols rebre connecTerrassa al mòbil? Aquí t'expliquem com.  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat

  Afegeix un nou comentari

  Promocions connecTerrassa

  Informació de l'autor

  Marc Roca Verdaguer

  Del dret a la comunicació digital, passant per la gestió pública. Aquest podria ser un resum de la meva trajectòria professional. Llicenciat en dret, vaig exercir d'advocat a Garrigues & Andersen i, posteriorment, vaig treballar en diversos departaments de la Generalitat. Entremig, vaig estudiar Periodisme Digital (UOC) i m'he anat especialitzant en periodisme, comunicació i màrqueting digital. Els darrers quatre anys he estat director de continguts web de la Fundació Espai Català de Cultura i Comunicació (Escacc). Actualment, dedicat al 100% a connecTerrassa!

  marc@connecterrassa.cat

  Whatsapp (617096743) - Instagram - Facebook - Twitter.