"Què cal tenir en compte abans de tornar a agafar la bici", per Joan Terrats [Rebicia't]


 • Etiquetes: bicicleta, ciclisme, vacances, Rebicia't | Temps de lectura: 2 minuts

  dissabte, 25 juliol, 2015 - 21:30

  Tenim el bon temps ja instal.lat amb nosaltres i les vacances ben a prop (o ja les estem gaudint).
  Les tardes són llargues i vé de gust fer una passejada, potser, en bici.

  Perquè la passejada sigui tot un èxit, la bicicleta ha d'estar en bones condicions. Si fa temps que no l'hem agafada, cal revisar els punts següents:

  -Pneumàtics: en bon estat, sense esquerdes visibles Aquestes sobrevenen quan han estat desinflats molt de temps i la bici no s'ha mogut. El pes de la bici els marca i trenca la goma i la fibra de la coberta. Pressió d'inflat, la que es troba indicada al costat del pneumàtic. Com a norma general, si no es disposa de manòmetre, pressionar amb els dits la coberta inflada i que aquesta cedeixi molt poc.

  -Frens: són vitals i han d'estar en perfecte estat. Les pastilles no gaire gastades, les manetes que no facin més de la meitat del seu recorregut i que les palanques de fre (on es troben les pastilles) es moguin alhora i toquin la banda de frenada de la roda al mateix temps. Si no és així, s'han d'ajustar per una persona qüalificada.

  -Direcció: que el manillar giri suaument en tot el seu recorregut, sense fregaments, i que no tingui joc en el sentit de la marxa. És molt fàcil de comprovar: amb el fre de davant accionat fortament, moure la bici endavant/enrere alternativament. Si s'escolta o es nota un cruc/cruc, caldrà que una persona qualificada l'ajusti. Tot el que hem dit fins ara, es pot comprovar amb la bici aturada. Els canvis, no. Cal sortir en marxa i comprovar que els pinyons i els plats canviin correctament. Si no és així, cal que una persona qüalificada els ajusti.

  -Cadena: és totalment necessari que estigui neta i greixada correctament amb un producte específic per a cadenes de bicicleta (no s'hi val un greix qüalsevol) i que no estigui rovellada. Si no, caldrà canviar-la.

  -I per acabar, que la bicicleta estigui els més neta possible. A ningú li agrada tenir una cosa bruta entre les cames o amb els punys plens de pols. La brutícia i no fer-la anar són els pitjors enemics d'una bicicleta.
  Quan vas en bici, aquesta ha de ser com un bon àrbitre; passar desapercebuda per nosaltres. I quan ens preguntin, entre altres coses, com ens va la bici, que poguem dir: fantàstica!

  BON ESTIU, BONES VACANCES I BONES PEDALADES!
  Joan Terrats, responsable de Rebicia't.

  rebiciat@gmail.com

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat