Núria Garcia, de La Torreta: "La majoria dels nostres clients han passat de ser clients a convertir-se en amics"


  • Etiquetes: La Torreta, restauració, brasa | Temps de lectura: 6 minuts

    dimecres, 19 agost, 2015 - 20:45

    ENTREVISTA | Situat al carrer Nou de Sant Pere, veí de la placeta de Saragossa, fa 26 anys que el restaurant La Torreta va obrir les seves portes. Al llarg de tot aquest temps, l'establiment s'ha consolidat amb força a la ciutat fins a convertir-se en un punt de referència per als habitants de Terrassa. Com que volíem saber-ne més coses, n'hem parlat amb la seva gerent, la Núria Garcia Querol, que ha respost amablement les nostres preguntes:

    David Gràcia - Deuen ser pocs els terrassencs que no hagin passat en un moment o altre de la seva vida per La Torreta, ja sigui en ocasió d'una trobada d'amics, d'una festa d'aniversari, d'un dinar familiar, d'un sopar d'empresa o d'un concert a la fresca. La Torreta forma part de les històries i els records de bona part dels terrassencs, i d'una generació en concret. De fet, probablement podríem dir que aquest és un dels seus signes d'identitat. Com ho heu viscut vosaltres? Hi ha d'haver una responsabilitat darrere de tot això, oi?

    Núria Garcia - Sempre hi ha una responsabilitat envers els clients, però en el nostre cas són molts els amics (perquè la majoria ja són més que clients) que ens donen la seva confiança. Ens alegra saber que en aquests més de 25 anys hem tingut el plaer d'atendre nanos que es van fer homes, pares que han acabat sent avis i fills que ja són pares.

    D.G. - Pesa molt aquesta responsabilitat? És sens dubte un actiu molt important: La Torreta és un referent de compromís amb Terrassa, forma part de la història dels últims anys de la ciutat...

    N.G. - Qualsevol tasca, si la vols fer bé, implica compromís. Compromís de fer les coses com cal, tant amb els clients com amb el que representa implicar-se amb la ciutat i amb les seves activitats. Sobre tots nosaltres recau la responsabilitat que Terrassa continuï essent la "ciutat de les persones".

    D.G. - Parla'ns de la carta de La Torreta. Què hi pot trobar el vostre client? Crec que n'hi ha per triar i remenar...

    N.G. - La Torreta és un restaurant  amb una llarga tradició de cuina a la brasa. Des de fa 26 anys les nostres especialitats són les botifarres (en tenim 17 varietats) i les coques (el client pot escollir entre 20 modalitats diferents), però no podem oblidar les 10 varietats d' amanides, els foies, la pissarra de formatges, els embotits de gla i també les nostres patates, cuites tradicionalment i amb tres varietats: braves, tres salses i fregides. A la brasa podeu menjar no només el clàssic pollastre, sinó també conill, galtes de porc, xurrasco de vedella o xai. Per acompanyar tenim l' escalivada (cuita segons el mètode tradicional), les mongetes i els cigronets de la comarca, i les autèntiques patates al caliu.

    D.G. - A La Torreta disposeu de diversos espais amb diferents ambients. Què diferencia els uns dels altres?

    N.G. - Sí: tenim cinc espais diferents. La planta baixa és per gaudir d'un àpat amb un caràcter íntim o de "petit comitè". El pati és ideal perquè les parelletes puguin gaudir d'una cigarreta després de sopar. A la sala petita del pis de dalt es poden fer reserves per a àpats de negocis o familiars, o per a festes: té una capacitat per a 20 persones. I, finalment, la sala gran, que està pensada per a grans reunions i que té una capacitat per a 40 persones.

    D.G. - En aquest sentit, la mateixa arquitectura de la casa on us trobeu marca profundament la personalitat del vostre restaurant. Això, que en ocasions podria ser un problema, ha estat per a vosaltres un valor afegit: el fet que esteu on esteu, al carrer i a la casa on esteu, forma part de les peculiaritats úniques de La Torreta, no creus?

    N.G. - Evidentment, les particularitats de l' edifici, que està datat l'any 1900, atorguen un encant molt especial al restaurant.  Pocs locals a Terrassa ofereixen aquesta varietat d'ambients per escollir.

    D.G. - Sense deixar de banda el tema de la vostra ubicació: quins creieu que són els avantatges de trobar-vos emplaçats al punt on esteu? I els inconvenients (si és que n'hi ha)? Penseu que hi ha aspectes que caldria millorar? Creieu que el carrer -com a continuació de l'eix comercial i neuràlgic format pel portal de Sant Roc, la plaça Vella i el carrer de Sant Pere- té un potencial que no ha estat o que no s'ha sabut encara explotar?

    N.G.  La ubicació de La Torreta és complicada perquè, tot i que es troba en ple centre de la ciutat, a la gent li resulta difícil arribar-hi. L'aparcament és un altre punt negre, però el resolem amb els tiquets de franc del pàrquing del Vapor Ventalló. Estem treballant per potenciar la zona formada pel carrer Nou, la placeta de Saragossa i el Camí Fondo: estem segurs que molt aviat els nostres clients podran gaudir d'activitats en comú.

    D.G. - Algú pot pensar que La Torreta, pels seus anys d'existència, és un restaurant tradicional. Probablement ho sigui, però gràcies a com us heu anat adaptant al llarg dels anys, La Torreta és també avui un establiment d'avantguarda, no? I crec que podeu donar fe que això és així amb algunes accions concretes...

    N.G. - Bé, a nosaltres ens agrada molt el concepte "renovar-se o morir". Cal estar al dia, innovar, regenerar-se, no només amb la creació de nous plats com la Memphis Slim, que és un plat oficial del Festival de Jazz, sinó també col·laborant amb entitats i institucions com Càritas o  Restaurantes contra el hambre, i participant en gairebé totes les activitats que organitza el gremi d' hostaleria al llarg de l' any.

    D.G. -  El fet d'haver estat al peu del canó tots aquests anys us ha permès observar els canvis en els hàbits dels clients, especialment durant la crisi global que hem patit, i també com a resultat de les transformacions provocades per les noves tecnologies. Què en penseu? Ha afectat realment això els hàbits de la gent pel que fa al vostre àmbit, el de la restauració?

    N.G - El cert és que els hàbits dels clients han canviat i molt, però el nostre deure és adaptar-nos a les seves necessitats. Per aquest motiu vam crear uns menús de degustació de coques i botifarres a preu tancat, en els quals hi és tot inclòs, de manera que quan seus a sopar saps perfectament quin serà el preu final, sense sorpreses. Aquesta iniciativa va ser clau: "menús sorpresa", en podríem dir!!

    D.G. - I dels plans de futur, què hi ha? Consolidar el projecte, promoure novetats trencadores...?

    N.G. - El que ens espera en el futur ja ho veurem. La nostra voluntat és seguir treballant i millorant. De moment, aquest setembre comencem amb una petita renovació del local, i s'acosten interessants esdeveniments, com el "Music & Gintònic", el "Denim Shop Art", la ruta de tapes "Embarca't", o la campanya "Restaurant contra la fam". 

     

     

     

     

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat