Novetats de la Renda 2014, per Natàlia Cugueró [Get a Partner]


 • Etiquetes: Get a Partner, empreses, Renda | Temps de lectura: 2 minuts

  dimarts, 19 maig, 2015 - 10:15

  OPINIÓ | Estem en plena la Campanya de la Renda 2014. Enguany es pot presentar la declaració fins el 30 de Juny, per tant, ara és hora de recollir tots els informes fiscals, resums de pagaments a compte, i possibles justificants d’imports que es puguin desgravar per a procedir a fer-la.

  Una opció és acceptar l’esborrany, això ho poden fer la majoria de treballadors per compte d’altri, i també els autònoms societaris. Però compte! El Gestha (Sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda), estima que 1 de cada 3 esborranys contenen errors i que aquests errors, que es poden estimar en uns 1.200 € per persona, beneficien generalment a l’administració. Per tant, primer consell: revisar sempre el l’esborrany, i corregir-lo!

  Els autònoms generalment no tenen la opció d’obtenir un esborrany, per tant, la temptació d’acceptar-lo no és possible. Això els afavoreix doncs obliga a repassar la declaració.

  A continuació resumim el què cal tenir en compte en aquesta Renda 2014, perquè pot permetre menys tributació o més desgravacions:

  • Habitatge habitual: els contribuents que han adquirit el seu habitatge habitual (o realitzessin algun pagament per a la seva construcció) abans de l’1 de gener del 2013 mantenen el dret a poder-se desgravar el què han pagat en la Renda del 2014 i els anys successius. En aquest any 2014 es poden deduir fins al 15% de les quantitats invertides, amb un límit d’inversió de 9.040 euros.
  • Desgravació del lloguer: aquest 2014 és el darrer any en que es poden desgravar els lloguers signats durant l’any. A partir del 2015 només aquells que hagin signat lloguers abans de l’1 de gener de 2015 podran beneficiar-se’n. Pels que poden desgravar-se el lloguer, recordem que es pot deduir fins el 10,05% de les quantitats pagades pel lloguer de la vivenda habitual (sempre que la seva base imposable sigui inferior a 24.107,20 euros anuals).
  • Guanys exempts de tributació: des de gener del 2014 i fins el 2010 estan exempts del pagament d’impostos els guanys patrimonials obtinguts per la transmissió de la vivenda habitual quan aquesta transmissió s’hagi fet via dació en pagament o execució hipotecària judicial o notarial. També estan exempts de tributació els guanys que provinguin de la venda de l’habitatge habitual per part dels majors de 65 anys.
  • Compensació per preferents o deute subordinat: si heu rebut els efectes negatius ocasionats per les participacions preferents o el deute subordinat, excepcionalment i per aquest 2014, els rendiments negatius que en derivin i que no hagin pogut compensar-se a la base imposable de l'estalvi, es podran compensar amb els guanys de la base imposable general del període, per tant i molt important, es podran restar les pèrdues als guanys que tinguem per altres vies!

  --

  Natàlia Cugueró, sòcia de Get a Partner

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat