Natàlia Cugueró: “Cal que les empreses utilitzin els sistemes de gestió informals, incorporant la justícia a l’organització”


 • Etiquetes: empreses, Get a Partner | Temps de lectura: 2 minuts

  dilluns, 1 juny, 2015 - 16:30

  La gerent de l’empresa terrassenca Get a Partner, Natàlia Cugueró, va participar els dies 28 i 29 de maig al 6è Congrés Català de Comptabilitat i Direcció organitzat per lACCID a la Universitat Abad Oliva, com a ponent en una de les sessions simultànies de treball.

  Cugueró, juntament amb Josep Maria Rosanas —professor de IESE—, van explicar davant d’un important nombre d’assistents, tots directius, empresaris i professors universitaris, la importància dels sistemes de control de gestió informals.

  En aquest sentit, donada l’expertesa de Natàlia Cugueró en la justícia organitzativa, la sessió va incidir en quins efectes tenia la justícia a l’hora d’alinear els interessos de l’empresa amb els dels directius.

  La sessió de treball es va iniciar amb una introducció teòrica dels conceptes de justícia formal i justícia informal, de forma molt resumida. L’exposició feta va ser un petit tast de la investigació en que els autors estan treballan i que publicaran en diverses revistes de management.

  Després d’exposició introductòria es va plantejar un cas que era una caricatura del que passa a la realitat de les empreses, per tal de mostrar que el control de gestió no és només el seguiment d’objectius mesurables i que no existeix cap sistema de control de gestió formal que de forma automàtica solucioni el control de gestió. Per això cal que les empreses utilitzin els sistemes de gestió informals, i per tant, és clau incorporar la justía a l’organització, sobre tot en l'ús dels sistemes que en fa el directiu, és a dir, la justícia informal.

  A la part final de la sessió els assistents van poder preguntar als ponents aquelles qüestions que van considerar més rellevants.

  ACTUALITZACIÓ 4/06/2015: Ja podeu consultar la ponència "Sistemes de gestió informals: més enllà dels indicadors i els incentius", on hi participava la Natàlia Cugueró.

  --

  Per a més informació sobre el tema podeu contactar amb Get a Partner.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat