Maite Reina (Activa Consultoria): "Apostem per les noves tecnologies: per això oferim el software de gestió d'empreses A3ERP"


 • Etiquetes: software, empresa, Professionals, Activa Consultoria | Temps de lectura: 7 minuts

  dijous, 23 juliol, 2015 - 23:30

  ENTREVISTA | Amb l’objectiu d’acompanyar les empreses i professionals en les seves trajectòries professionals i ajudar-los a créixer va néixer Activa Consultoria, dirigida per la Maite Reina, amb qui hem parlat per aprofundir en el seu negoci i tot el que l’envolta. Estan especialitzats en l'assessorament fiscal, laboral, financer i comptable d'autònoms, professionals i pimes. També ofereixen tot un servei de consultoria tecnològica, buscant la solució més adequada als clients en funció de la seva mida i necessitats. 

  connecTerrasa.- La vostra és una assessoria especialitzada en el camp de l'empresa. És només en aquest àmbit on s'enfoca Activa Consultoria o també treballeu per a particulars?

  Maite Reina.- La nostra assessoria és cert que està especialitzada en l’assessorament a les empreses, però també oferim serveis a particulars, especialment en l’àmbit fiscal, no només en declaracions de renda, sinó també en l'anàlisi de la fiscalitat de les persones particulars en moments de la seva vida, com pot ser la jubilació, els testaments i/o herències, etc... Busquem sempre l’optimització fiscal, tant per les empreses, com també pels particulars. Uns altres serveis que també oferim són els relacionats amb l’àmbit laboral: pensions, jubilacions, incapacitats..

  connecTerrasa.- En un món cada cop més canviant i en un moment econòmic complicat com el que vivim, segurament hi deu haver més demanda dels vostres serveis. És així? En què consisteixen, exactament? Què oferiu?

  M.R. - Sí que hi ha una alta demanda dels nostres serveis, però també hi ha molta oferta, i molta competència a preus molt competitius. Avui en dia, amb les obligacions en general que tenim a la societat, més lògicament les empreses, i els canvis legislatius que hi ha en tots els àmbits, és necessari poder disposar d'un bon assessor al teu costat, per les diferents situacions o operacions que es puguin donar. Aquestes s’han d’analitzar cas per cas amb un bon especialista; això la majoria de vegades et pot fer estalviar molts diners i molt de temps.

  connecTerrasa.- Hi ha un àmbit específic al que se li dóna més importància en el vostre treball a l'assessoria?

  M.R. - Som una assessoria multifuncional, pràcticament treballem les principals àrees que tota empresa necessita: fiscal, laboral, financer i comptable. Tenim consultors especialitzats en les diferents àrees per poder donar aquests servei complert. I a mes a mes per altre costat, també oferim un servei de consultoria tecnològica que no totes les assessories ho saben oferir. Nosaltres apostem molt en les noves tecnologies, i creiem que es necessari adaptar-se ja que es el camí evolutiu que esta prenent el mon de l’assessoria. La típica assessoria que hi  ha existit tota la vida, que principalment la seva funció es complir amb les obligacions administratives com fiscals, laborals i comptables, cada cop tenim menys valor afegit, i aquestes feines ens les poden facilitar el us de les noves tecnologies. I per tant l’enfoc de la nostra consultoria es fer un assessorament mes especialitzat allà on realment es necessita el coneixement i experiència de un especialista, i es a on  podem donar mà valor afegit als nostres clients.

  connecTerrassa. - Quan parleu d'optimització fiscal i patrimoni de particulars, què voleu dir? De què es tracta? 

  M.R. -  L'optimització fiscal és analitzar la situació personal de cada persona/família, tenint en compte els seus ingressos, el seu patrimoni, immobles, accions, plans de pensions, fons..., per fer les accions que actualment la legislació fiscal permet per tal de pagar el mínim d’impostos possibles. Quan diem que s’ha d’analitzar és acausa dels canvis que hi ha hagut els últims anys en temes fiscals i que són diferents per cada any.
  Principalment aquesta anàlisi es fa en el plantejament de la jubilació, quan es vol recuperar plans de pensions o fons, o buscar l’alternativa més optima, i també en el plantejament de successions o herències i testaments.. I també en persones que tenen un volum alt de rendes.

  connecTerrasa.- Una de les novetats que Activa Consultoria ofereix és un servei d'implantació del sistema de gestió A3ERP aplicat a empreses. Ens pots explicar en què consisteix aquest sistema? I a qui va dirigit?

  M.R.- Aquest és un exemple que la nostra assessoria aposta per les noves tecnologies: el sofware de gestió A3ERP és una aplicació informàtica que es pot adaptar a qualsevol tipus d’empresa, des d'un autònom o professional fins a una mitjana-gran empresa. Aquest tipus de software ofereixn una sèrie de mòduls adaptables a les diferents tipologies d’empreses, i va des d'un senzill programa de facturació de vende fins al registre de factures de compra... També es poden anar ampliant els diferents mòduls que necessita una empresa. Quan parlo de mòduls vull dir compres, vendes, producció, stocks, un CRM, un BI (informes financers) ,actius fixes, nòmines..

  connecTerrasa.- Quins beneficis té comparat amb la resta de sistemes?

  M.R.- A Activa Consultoria, quan buscàvem un software per oferir, vam escollir l'A3ERP perquè és una eina relativament senzilla, que no és molt costosa, i que a més et permet una comunicació immediata de les teves dades amb la teva assessoria. D’aquesta manera t'estalvies que els papers viatgin d’un lloc a un altre. També vam tenir en compte que A3 (wolters Kluwer) és una empresa molt consolidada en el mercat i que van innovant i fent millores constantment. A més, tenen un ampli ventall de possibilitats: des d'un lloguer o compra del software, tenir l’aplicació en el núvol o en un servidor local de la pròpia empresa...
  Com he comentat anteriorment quant a l’ús de les noves tecnologies, la nostra assessoria aposta per donar una consultoria més especialitzada i no dedicar-se només a les obligacions administratives.
  També cal dir que no tenim exclusivitat d’aquest software, sinó que ens adaptem a qualsevol altre software que li sigui mes convenient al client pel motiu que sigui, i l’ajudem en tot el procés de selecció, anàlisis, parametrització, implantació i suport....

  connecTerrasa.- El programari A3ERP és molt flexible. Admet la possibilitat de personalitzar les necessitats del client?

  M.R.-  Sí: hi ha diferents mòduls que s’activen o no en funció de les necessitats de l’empresa, però a més, en cada mòdul hi ha una sèrie de parametrització, que indica a l’aplicació com treballarà o ha de treballar l’empresa, si té IVA o no, si aplica el 21% o el 10%, si té IRPF, si té lot o no, traçabilitat, etc...

  connecTerrasa.- La programació a mida deu ser, sens dubte, un dels reclams més freqüents dels clients, oi? És compatible aquesta programació "a la carta" amb les funcionalitats del software?

  M.R.- Efectivament: és totalment compatible. Hi ha empreses que encara que el software sigui molt ampli i es pugui parametritzar, tenen peculiaritats, pel seu sector o pel motiu que sigui, que fa que necessitin coses específiques per ells, i això és totalment compatible amb l’aplicació A3ERP. Quan es fan aquests “customs” sempre es respecta la part estàndard de l'ERP i la nova solució s’integra amb ell. I de la mateixa manera que es pot integrar un “custom” també es poden adaptar i integrar amb l'A3ERP altres aplicacions que pugui necessitar la empresa que no siguin d’A3, com ara una aplicació de gestió de magatzems ...

  connecTerrassa.- I, ja per acabar, m’agradaria que ens recomanessis dues coses: 1) Una web del vostre sector que trobis interessant, i 2) Un comerç̧/bar- restaurant/professional de Terrassa que t’agradi per un motiu o altre.

  M.R. - Pel que fa a la primera, la web d’hisenda www.aeat.es i www.wolterskluwer.es, i pel que fa a la segona, la Granja Catalana. És un lloc emblemàtic de Terrassa, i en el meu cas particular, em porta molt bons records de la meva època d’estudiant. 

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat