Llibres recomanats Sant Jordi 2015, per Cristina Gómez [PsicoBenestar]


 • Etiquetes: llibre, Sant Jordi, Professionals, PsicoBenestar | Temps de lectura: 2 minuts

  dilluns, 20 abril, 2015 - 19:15

  OPINIÓ | Us recomano un llibre que vaig descobrir fa uns mesos i que no vaig dubtar a fer meu degut a les diverses possibilitats de treball que ofereix. Generalment les persones recorren a 5 o 6 noms d’emocions per a descriure com ens sentim. La tristesa, la por, la ràbia, la sorpresa o l’alegria són les més utilitzades. “Estic trista, em sento contenta, m’ha fet sentir ràbia, quin fàstic que fa això”, etc. són expressions ben comunes en la nostra parla diària.

  La gamma d’emocions humanes, però, és molt més àmplia i complexa i, tot sovint, la nostra educació emocional no ho és tant.

  De vegades sentim que ens falten les paraules per a descriure amb més exactitud com ens sentim. Per aquest motiu recomano un llibre ben interessant que ens ajuda, tant a infants com a adults, a educar-nos a l'hora d'expressar les nostres emocions.

  Amb aquesta eina educativa ampliarem el nostre coneixements fins a 42 estats emocionals. Ens ajudarà a descobrir-les, identificar-les i entendre-les, fet que ens ajudarà a normalitzar-les.

  D’aquesta manera tindrem més recursos per a gestionar tant les pròpies emocions com les alienes, millorant la nostra intel·ligència emocional.

  Un dels altres atractius que presenta aquest llibre, que fa gaudir a infants i amants del dibuix, són les magnífiques il·lustracions que acompanyen a cada emoció.

  Podeu veure una mostra d'aquest llibre, aquí (pdf).

  Una altra suggerència de llibre per a comprar i/o regalar aquest Sant Jordi és la de “Parlem de sexe a casa”. Aquest llibre, escrit per la psicòloga i sexòloga Elena Crespi, pretén ser una guia per a educar als nostres fills en una educació sexual i afectiva.

  S’allunya d’altres guies o manuals que expliquen la sexualitat des d’una perspectiva biologista per a posicionar-se en una educació més pràctica i adaptada a la quotidianitat de les nostres vides.

  En aquest vídeo podeu veure a l'autora, Elena Crespi, explicant la seva obra.

  --

  Cristina Gómez i Lozano. Psicòloga i Psicoterapeuta a PsicoBenestar

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat