La importància del color en l'arquitectura i el disseny, per Ruminteriors


 • Etiquetes: | Temps de lectura: 1 minut

  dilluns, 4 juliol, 2016 - 20:00

  OPINIÓ | L'ús del color com a part del llenguatge arquitectònic i del disseny d'interiors és relativament nou. Un dels primers que van utilitzar aquest recurs és Luís Barragán (1902-1988). L'arquitecte mexicà va arribar a considerar el color com un element fonamental de composició espaial que, combinat amb la llum, li servia per dotar de valor expressiu els seus espais, generant reaccions sensitives en l'usuari.
  A través d'una gamma de colors vibrants, plens d'harmonies i contrastos recognoscibles en moltes de les manifestacions culturals i artístiques del Mèxic tradicional; Barragán organitza estèticament l'espai.
  El mateix arquitecte comentava "el color és un complement de l'arquitectura, serveix per ampliar o reduir un espai. També és útil per afegir aquell toc de màgia que necessita un espai".

  Interior Luis Barragán

  Parlar d'un transgressor en l'ús del color, ens serveix mostrar-vos amb diferents exemples com l'ús de la pintura pot ser un recurs estilístic ràpid, fàcil i relativament econòmic que us pot servir com a vehicle per donat de versatilitat els vostres espais.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat