Innovació econòmica a Terrassa, per HUB Terrassa


 • dijous, 8 setembre, 2016 - 20:45

  Com evoluciona l'economia al món i al nostre entorn més proper? Amb innovació. Aquesta és la paraula. L'economia evoluciona innovant, i això des de sempre. I al segle XXI estem especialment en un punt d'innovació molt més constant i accelerat que mai, que ens afecta en tots els àmbits laborals i privats, i que, a la nostra ciutat, podem localitzar, en termes generals, en algunes empreses pioneres i en la modernització d'altres, en els nous hàbits de consum local i en la innovació universitària.

  En la innovació econòmica d'empresa, però, és essencial crear constantment per a la millora de la competitivitat, per generar millors productes i serveis, i innovar en l’orientació al client amb els productes més adequats a oferir, gràcies també a la tecnologia. Tota aquesta innovació econòmica no pot existir si no es disposa a prop d'un viver de nous emprenedors i creadors al darrere, organitzat de manera constant en el temps i amb total retroalimentació amb la ciutat. A Barcelona aquest tema està molt resolt, però en el cas de Terrassa ens cal una base d'acollida sòlida d'innovació econòmica per ubicar els nous emprenedors universitaris i professionals, freelances i autònoms, tots específicament concentrats en la innovació, per ajudar-los a generar potents sinergies i, de retruc, innovadores empreses de nova creació. Existeix un flux de persones d'aquest perfil que emigren diàriament a la capital catalana, a formar part d'aquest entramat econòmic innovador que enriqueix Barcelona, i a Terrassa no podem deixar de banda el potencial emprenedor que sempre hem tingut i que encara tenim.

  Només amb la coordinació de l'administració pública i empreses privades es podrà generar amb força i determinació una oferta d'espais de cultiu d'innovació econòmica a la nostra ciutat, i fer d'aquests espais unes plataformes de llançament d'empreses modernes i generadores de valor, tant per a l'economia global com també per a la local. Els espais de coworking que existeixen a la nostra ciutat són una magnífica eina per organitzar aquest flux emprenedor innovador, i començar a treballar en coworking i fer networking és la millor manera i la més directa per atraure i aconseguir aplegar aquesta potencial energia econòmica en espais específics, i molt millor si són espais especialment dissenyats per a aquestes activitats i per a aquests perfils de persones en concret.

  No ens adormim, egarencs i egarenques, o aconseguirem que Terrassa sigui això mateix, una ciutat dormitori, i no una ciutat viva, plena d'energia innovadora i un hub econòmic català del més alt nivell.

   

  Vols rebre connecTerrassa al mòbil? Aquí t'expliquem com.  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat

  Afegeix un nou comentari

  Promocions connecTerrassa

  Informació de l'autor

  Àlex Martínez

  Soci-Director d'Àbac Assessors.