Freaksheep: "A nosaltres ens encanta la nostra feina i fem tot el possible per obtenir un resultat òptim"


  • Etiquetes: ordinadors, Freaksheep | Temps de lectura: 9 minuts

    dimarts, 17 novembre, 2015 - 12:00

    ENTREVISTA | Freaksheep és una empresa jove, i molt, molt recent, orientada al món multimèdia i a les noves tecnologies mòbils. Al seu darrere hi ha un equip format per en Pau, l'Alberto i en Javi. Els hem entrevistat, i déu n'hi do la de coses que ens han explicat...!

    David Gràcia. - Vosaltres representeu a la perfecció la nova generació d'emprenedors en l'àmbit de les noves tecnologies. Com va començar el vostre projecte? I perquè li vau posar Freaksheep ("ovella freak")?

    Freaksheep. - El projecte va començar amb dos dels actuals integrants de Freaksheep a l’institut, on cursaven un Cicle Superior d’Informàtica de Desenvolupament d’Aplicacions Web, ja que estaven molt motivats i tenien moltes ganes d’aprendre. D’ençà que es van conèixer van realitzar tots els projectes docents conjuntament, ja que se sentien molt còmodes treballant plegats i ambdós procuràaven fer-ho el millor que sabien.

    Després de cursar el cicle d'aplicacions web en Pau i l'Alberto van cursar un altre Cicle Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i, d'aquesta manera, es van especialitzar en la integració de tecnologies web i app. En finalitzar aquest cicle, l’estiu de 2014, van optar per emprendre, moment en el qual es va unir l’actual dissenyador, amb el qual ja van col·laborar en altres projectes com per exemple TecnoSlave.

    Ens agrada enfrontar-nos junts als problemes que sorgeixen, ja que gràcies a la nostra capacitat per treballar en equip sempre trobem una solució viable. Així doncs, vam observar el paral·lelisme que seguíem amb un ramat d’ovelles, que normalment romanen juntes i caminen totes en la mateixa direcció, com nosaltres quan iniciem un projecte. Planifiquem i ens dividim les tasques de la millor manera possible per tal d’atacar-lo tots tres plegats i reduir al màxim els temps de producció. D’aquí la part “sheep”.

    En referència a “Freak”, cal dir que ens vam inspirar en les nostres “estranyes” aficions (potser per a la societat d’avui dia) com per exemple jugar a jocs en línia. Però no només per això vam decidir posar el nom de Freaksheep a la nostra empresa. El terme “freak” també s’utilitza per definir a una persona que és molt aficionada a una activitat determinada i que la practica amb passió. A nosaltres ens encanta la nostra feina i fem tot l’esforç possible per obtenir un resultat òptim. Ens agrada que els nostres projectes surtin bé i els desenvolupem amb passió, sempre amb intenció de millorar personalment i com empresa.

    D.G. - El vostre és un projecte nou, però teniu ja una llarga experiència en el sector. Per separat o tots tres junts? Expliqueu-me aquests anys d'experiència…

    FS. - Per una banda, en Pau, el nostre tècnic de sistemes informàtics i programador, va adquirir experiència laboral en el seu sector durant 4 anys a la vegada que cursava diferents Cicles de Formació Professional propers a aquest àmbit.
    Per una altra, l’Alberto i en Javi, amics des de la infància, alhora que estudiaven un Cicle Superior de Desenvolupament Web i un Grau en Multimèdia respectivament, van formar part d’un projecte anomenat TecnoSlave, un portal informatiu sobre videojocs i e-sports. L’Alberto s’encarregava de la programació del portal mentres que en Javi s’encarregava del disseny de la web.

    Va ser el seu primer projecte en comú en el qual van passar més de dos anys i van aconseguir multiplicar per cinc les visites diàries també gràcies al gran esforç de la comunitat d’unes 20-25 persones que hi ha al darrere. Cal dir que en Pau, tot i no formar part del projecte, de tant en tant també donava un cop de mà a TecnoSlave on més útil podia ser, a l’àrea de sistemes informàtics, més concretament a la gestió del servidor.

    A més a més, a l’institut on estudiaven l’Alberto i en Pau, els hi van suggerir la possibilitat de realitzar un projecte web per a la Federació d’ADF del Vallès Occidental, ja que ambdós tenien ganes de fer projectes junts però fora de les aules. En acabar aquest projecte van veure que a part d’haver après, podien realitzar projectes per tercers i que aquests en quedaven satisfets. Va ser llavors quan es va començar a pensar a emprendre professionalment al sector, tot i que el projecte es va consolidar més endavant.

    Paral·lelament, l'Alberto va treballar durant 3 anys a un estudi de desenvolupament web on va adquirir més experiència com a programador i maquetador. Alhora, els coneixements assolits com desenvolupador d'apps van resultar molt útils per a l’empresa on treballava per la resolució de projectes que necessitaven comunicar-se amb smartphones des d’una pàgina web.

    Finalment, en Javi va haver de treballar en el sector químic durant gairebé dos anys per motius econòmics, ja que tampoc disposava de cap títol per treballar del que a ell li agradava. Tot i així, paral·lelament i com ja hem comentat, participava a TecnoSlave i també realitzava  altres projectes més petits com podien ser el disseny de logotips, targetes de visita, banners publicitaris, etc., sense ànim de lucre.

    D.G. - Definiu-me Freaksheep. Què oferiu? Què us diferencia de la resta d'iniciatives del mateix àmbit?

    FS. - Som una empresa orientada al món multimèdia, més concretament especialitzada el desenvolupament de pàgines web i aplicacions destinades a la captació i/o fidelització de clients.
    Sempre oferim un servei molt proper al client, assessorant-lo de la millor manera possible, en un món en el qual es necessita l’ajuda d’un equip de persones que portin a terme la implementació de la teva idea de negoci a Internet.

    Per a la creació d’intranets i pàgines web disposem d’un CMS (Sheeppanel) creat per nosaltres mateixos, fet a mesura pel client,  el qual es pot consultar des de qualsevol lloc i dispositiu gràcies a ser una aplicació al núvol, és a dir, hem desenvolupat un gestor de continguts per facilitar la tasca de consulta i edició de textos i imatges gràcies al seu disseny i estructura.

    El client final només visualitza allò amb el que pot interactuar i mai és necessària una configuració ni actualització de cap tipus per part seva. Amb altres CMS si el client canvia configuracions sense saber què toca pot fer que la seva web o aplicació no funcioni correctament. També cal dir que és més ràpid que qualsevol altra plataforma i no comporta problemes a l’hora d’ampliar el projecte. Per exemple si el client el dia de demà vol ampliar la seva web i afegir un idioma més, ho podem tenir implementat en qüestió d’un dia.

    Som joves que van néixer amb les noves tecnologies i tenim moltes idees per ajudar a la gent, contribuir al seu benestar i aconseguir-los fer destacar entre la competència gràcies a les nostres eines de gestió i serveis de desenvolupament web i app.

    D.G. - Teniu idees pel futur? Consolidar el projecte? Encaminar-lo a d'altres àmbits?

    FS. - Idees en tenim moltes, a mitjà i llarg termini, totes elles relacionades amb el nostre gestor de continguts Sheeppanel, d’una manera o una altra. Bàsicament el que volem fer és desenvolupar mòduls adaptats a diferents necessitats per tal d’oferir-los com una solució personalitzable a cada establiment o empresa. Per exemple, un dels mòduls que estem desenvolupant actualment és el mòdul d’Empreses, que ens serveix per enregistrar, com el seu nom indica, empreses creant una fitxa per a cadascuna.

    També hem integrat en aquest mòdul una funcionalitat per realitzar un enviament massiu de correus a partir d’una plantilla creada també al nostre CMS. Per segmentar els tipus d’empresa als que volem enviar el correu, hem creat filtres personalitzables que es poden aplicar a la llista d’empreses. De moment l’utilitzem per fer un primer contacte amb empreses i no com una eina de mailing, encara que la nostra intenció és continuar-lo desenvolupant fins aquest punt.

    El que volem crear en un futur no molt llunyà, són serveis al núvol complets que facilitin la gestió d’empreses o esdeveniments i que es gestionarien des del nostre panell, com per exemple un servei de notificacions push vinculades a una app o enviaments massius (o individuals) de sms per tal d’informar d’alguna oferta o esdeveniment als clients dels quals utilitzin aquesta eina. Un altre exemple, potser a mitjà termini, seria crear un gestor d’esdeveniments per a sectors com la restauració (sopars d’empresa, casaments, etc.) o d’altres més comuns, com poden ser els esdeveniments empresarials que tenen lloc en un recinte determinat i requereixen una gestió minuciosa i àgil per part dels organitzadors a més de compatibilitat amb dispositius mòbils o tablet.

    D.G. - Què us apassiona més d'aquest projecte?

    El que més ens agrada d’aquest projecte és veure com millorem dia a dia, basant-nos en els nous estàndards i tecnologies web. Aprenem constantment i som autodidactes gràcies a Internet, ja que, per desgràcia, a l’institut o universitat no profunditzen massa en matèries que creiem essencials avui dia amb l’aparició de noves eines i mètodes de treball. També ens agrada veure com madurem com empresa, l’evolució que hem tingut tots tres en l’àmbit personal des que vam obrir les nostres portes fa un any i sobretot valorem el compromís per part dels tres de tirar aquest projecte endavant.

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat