Els beneficis de l'aromateràpia en les persones i en els animals domèstics [La Provença]


 • Etiquetes: aromateràpia, animals, La Provença, salut i bellesa | Temps de lectura: 2 minuts

  diumenge, 18 octubre, 2015 - 05:15

  L'aromateràpia és un magnífic instrument per millorar i consolidar el nostre benestar a través de l'olfacte, ja sigui per mitjà de les barretes d'encens, dels olis essencials o de les fragàncies florals.

  Encara que les tècniques de l'aromateràpia semblen recents, són hereves de tradicions mil·lenàries, d'especial importància en antigues cultures com la mesopotàmica, l'egípcia o la grega.

  Tots hem experimentat el poder de les olors. Ens informen del que està succeïnt en el nostre medi,  ens impulsen a reaccionar d'una determinada manera davant d'un estímul, sigui aquest un escenari natural, una persona, un objecte o una circumstància.

  Gairebé de forma inconscient, les olors activen el nostre organisme, poden estimular la nostra sensació de benestar, i ens poden fer reviure instants del passat que consideràvem oblidats. També poden provocar-nos tot tipus d'emocions: amor, alegria, tristesa, fàstic, sorpresa, serenitat...

  La percepció de les olors va ser un dels primers mecanismes de comunicació dels éssers vius: l'olfacte transmet informació sobre el medi, i abans que existís la comunicació per paraules, era essencial per a la supervivència dels homes en un medi hostil. Les olors alertaven d'un aliment en mal estat, o de la proximitat d'un animal perillós, o de la possibilitat de trobar aliment, aigua o qualsevol altre element necessari per sobreviure. Les olors també estaven (i estan) vinculades a la bellesa: les coses boniques fan bona olor, i la bona olor és sinònim d'harmonia i d'equilibri.

  Aromateràpia en animals

  Si l'aromateràpia és plenament utilitzada actualment per homes i dones arreu del món, molta gent desconeix en canvi que també és útil per als nostres animals domèstics. De fet, té poderosos efectes sobre ells, especialment si es té en compte que l'olfacte està més desenvolupat en els animals que en els homes.

  Són moltes les causes d'estrés i desequilibri en l'harmonia dels animals, i per això l'aromateràpia pot contribuir a millorar l'estat de salut i l'equilibri emocional dels nostres animals, afavorint també el nostre benestar.

  Sobre aquests i altres aspectes relacionats amb els remeis naturals tractarà el suggerent taller que oferirà Susana Blanco a La Provença amb el títol "Aromateràpia i remeis naturals en animals" el dissabte 31 d'octubre a les 10.00h..

  Si hi esteu interessats, truqueu al telèfon 93 7885164 o envieu un correu electrònic a eva.perales99@gmail.com

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat