Cuques de Llum, exemple de negoci artesà i emprenedor


  • Etiquetes: | Temps de lectura: 2 minuts

    dimarts, 18 abril, 2017 - 16:15

    Fa uns dies el diari El Punt Avui va publicar el reportatge "De ‘hobby' a negoci", on explicaven que «molts negocis sorgeixen a partir d'una activitat que comença sent una afició que a poc a poc aixeca l'ànim emprenedor».

    Entre els casos reals que s’hi exposen trobem el de la membre de la Comunitat connecTerrassa Montse Salguero, amb el seu projecte Cuques de Llum. En reproduïm a continuació un fragment:

    «Un somni que es mira a través del vidre

    Cuques de Llum (cuquesdellum.cat) és un projecte de joieria artesanal en vidre i també és el nom del somni que un dia va tenir la Montse Salguero. Un somni que va començar a construir quan fa cinc anys va assistir per primera vegada a un curs d'un dia per aprendre a modelar i treballar el vidre: “No vaig necessitar més temps per adonar-me que havia trobat el meu material”, explica. Abans havia deixat anar la seva afició pels treballs manuals amb el dibuix, la ceràmica, la pintura... Qualsevol disciplina que donés ales a un esperit creatiu i un neguit artístic que ja de petita es deixava notar. En aquest temps la Montse s'ha format en el treball amb aquest material, “que en joieria encara és gairebé desconegut i té un potencial creatiu enorme”, explica.

    Les peces de joieria de Cuques de Llum estan treballades tant en vidre fos com vidre amb bufador, tasques que la Montse realitza al seu taller a Terrassa i compagina amb la seva feina “tradicional” al departament de màrqueting d'una multinacional: “Al principi no em vaig plantejar fer del vidre un negoci”, explica, però els primers encàrrecs a través de familiars i amics van acabar impulsant la creació de la marca i del seu portal. Les petites joies de Cuques de Llum es fan amb materials comprats a Catalunya i es poden trobar a través del canal de handmade d'Amazon, però les fires i les botigues a peu de carrer també entren en la seva estratègia. A poc a poc la marca es va fent un camí també fora de Catalunya gràcies a la seva presència a les xarxes socials. La Montse és aficionada a compartir la seva tasca al taller amb els seus seguidors a Instagram i un dels seus vídeos va arribar a superar les 70.000 visualitzacions. Una visibilitat, explica aquesta emprenedora artesanal, que li ha reportat seguidors a tot el món, fet que li està permetent expandir-se.»

    Afegeix un comentari

    Vols formar part de la nostra comunitat?

    Clica aquí!

    Registra't a connecTerrassa!

    Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

    Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat