"Consells a l'hora d'adquirir una impressora domèstica", per Miguel Ángel Reche [Colorplus]


 • Etiquetes: impressores, cartutxos, Color Plus Terrassa | Temps de lectura: 3 minuts

  dilluns, 7 setembre, 2015 - 12:30

  OPINIÓ | Setembre és una època habitual per plantejar-nos l’adquisició d'una impressora domèstica, bé perquè la nostra ja té uns anys i comença a fallar després de l'últim descans estival, bé per un nou curs escolar on preveiem una major necessitat de fer fotocòpies i imprimir documents des de casa sense haver de passar per la copisteria.

  Si ens trobem en aquesta situació és convenient considerar alguns aspectes abans de caure en el parany d'adquirir la més "barata".

  1) El negoci dels fabricants d'impressores dins de la gamma domèstica resideix en els cartutxos de tinta, no en la venda de la impressora. Per això moltes de les noves impressores domèstiques solen portar uns cartutxos d'iniciació amb una càrrega de tinta inferior a l'habitual que ens obliguen a passar aviat per la botiga per adquirir-ne de nous… a quin preu? amb quina capacitat?

  2) El que realment determina el cost d'impressió no és només el preu de la impressora, sinó el preu dels cartutxos i la seva capacitat en pàgines d'impressió i/o mil·lilitres de tinta. Aquestes dades vénen especificades en els mateixos cartutxos del fabricant.

  3) Respecte a les pàgines d'impressió d'un cartutx de tinta, hem de tenir en compte que es regeixen per la normativa estandarditzada ISO/IEC 24711. Aquesta norma considera cada pàgina impresa mida DIN A4 a un 5% de cobertura de tinta equivalent a unes 25 línies de text per pàgina. És a dir, un cartutx que indiqui "300 pàgines" es refereix a 300 pàgines amb unes 25 línies de text. Si utilitzem ombrejats, negretes o fotografies el rendiment es reduirà notablement. En tot cas, aquesta dada ens servirà per establir comparacions.

  Fins aquí: És important conèixer el preu i el rendiment estimat dels cartutxos que utilitzi la impressora que pensem adquirir.
  Cada situació familiar és diferent. Les necessitats varien segons l'edat escolar dels nostres fills i el nombre de components de la nostra família.

  Per afinar l'elecció, de manera general cal fer-se dues simples preguntes:
  1. Quant ens dura un paquet de 500 fulls de paper?
  2. Imprimim preferentment en blanc i negre o en color?

  Si només imprimim de manera ocasional, entre 1 i 5 pàgines per setmana, podem quedar-nos amb la impressora més barata que trobem perquè els cartutxos ens duraran bastants mesos.
  A mesura que aquesta necessitat es va incrementant, les impressores barates ens poden acabar resultant molt cares.

  En una forquilla des dels 50 fins als 150 euros, trobarem impressores que utilitzen cartutxos que permeten imprimir de 150 pàgines  a 2.200 pàgines, amb preus del joc de cartutxos des dels 26 fins als 94 euros respectivament. Això, traduït a cost d'impressió per pàgina (CPP), va des d'un CPP de 0,173 a 0,043 euros, sense parlar de les prestacions i  la fiabilitat que ofereixen unes o altres.
  Suposem que tenim dos fills universitaris que imprimeixen de mitjana 100 pàgines de text al mes. Amb una impressora barata el cost de tinta s’aproximarà als 17,30 €/mes, mentre que amb una opció més adequada a aquest ús el cost es reduirà fins als 4,30 €/mes imprimint tres vegades més ràpid.

  Les impressores làser per a ús domèstic poden arribar a ser una opció molt recomanable si només imprimim en blanc i negre.
  Si a més la impressora que triem admet de bon grau l'ús de cartutxos compatibles, aquest cost es pot veure reduït fins a un 70%, la qual cosa no sol passar amb les impressores "barates".
  Dins d'aquesta forquilla hi ha un bon nombre d'opcions potser més adequades per a nosaltres que convé analitzar. Si ens agrada investigar a Internet, tenim l'opció de passar-nos unes quantes hores veient ofertes i extraient dades per fer l'elecció correcta, o bé podem buscar l'assessorament d'un professional que en cinc minuts ens doni la millor orientació d'acord amb les nostres necessitats.

  MIGUEL ÁNGEL RECHE, Color Plus Terrassa

   

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat