'Comença la Campanya de la Renda del 2014', per Maite Reina [Activa Consultoria]


 • Etiquetes: IRPF, Renda, Activa Consultoria | Temps de lectura: 4 minuts

  dimarts, 7 abril, 2015 - 12:30

  OPINIÓ | El dia 7 d’abril s’inicia el termini per a la presentació telemàtica de la Campanya de Renda i Patrimoni del 2014El termini finalitzarà el dia 30 de juny, però s’ha de tenir en compte que per a totes les declaracions amb resultat a ingressar i que es vulguin domiciliar l’últim dia serà el 25 de juny.

  A diferència d’anys anteriors, el termini d’inici és tant per a la presentació de les declaracions de renda com per a la confirmació dels esborranys. I, segons ha notificat l’Agència Tributària, això donarà la possibilitat d’una devolució més ràpida per als que estan obligats a fer declaració de renda i no  poden confirmar l’esborrany perquè tenen deduccions, activitat econòmica, etc., i aquesta és a retornar.

  Per a aquesta campanya no hi ha molts canvis, ja que les principals novetats d’IRPF de què hem tingut notícies en els últims mesos són en gran part aplicables a la declaració de l’exercici 2015, que s’haurà de realitzar en els mesos d’abril a juny de l’any 2016.

  Destaquen, quant a modificacions de la declaració del 2014:

  • El límit de 180.000 € de l’excepció per indemnització per acomiadaments o cessament del treballador produïdes a partir de l’1 d’agost del 2014.

  • Aquesta excepció també s’aplica als acomiadaments derivats d’ERO o acomiadaments col·lectius quan l’ERO hagi estat aprovat o iniciat abans de l’1 d’agost del 2014.

  • Una altra novetat important que veurem reflectida en el model de la declaració de l’exercici 2014 és la possibilitat d’una major capacitat de compensar les rendes negatives i positives dels titulars de deute subordinat i obligacions preferents, d’acord amb les mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficiència que el govern va establir en el RD Llei 8/2014. Aquesta compensació correspon a les rendes negatives generades per aquests instruments financers que s’hagin generat entre el 2010 i el 2014. I es podrà compensar no només amb rendiments de capital mobiliari positius com fins ara, sinó a més, com a novetat, amb guanys patrimonials i rendes positives incloses en la base general que procedeixen de la transmissió d’elements patrimonials.

  Com puc obtenir l’esborrany?

  A la mateixa pàgina d’Hisenda (www.aeat.es), com ja ens té acostumats en els últims anys, tindrem un enllaç directe a la Campanya de Renda del 2014.

  Per obtenir l’esborrany o les dades fiscals necessitarem obtenir el número de referència (en aquells casos en què no l’envien automàticament al seu domicili). Per fer-ho, caldrà d’indicar el seu número d’identificació fiscal  (NIF) i l’import de la casella 415 de la declaració de l’IRPF corresponent a l’exercici  2013 (Base liquidable general sotmesa a gravamen),  i  el número del telèfon mòbil en què desitgin rebre mitjançant SMS el número de referència de l’esborrany o de les seves dades fiscals.

  Amb aquest número els contribuents podran accedir a les seves dades fiscals i al seu esborrany  i, si escau, confirmar-lo, amb modificacions o sense. En el supòsit d’obtenció de l’esborrany de declaració per l’opció de tributació conjunta, s’haurà de fer constar també  el NIF del cònjuge.

  També podrà obtenir el seu esborrany o les seves dades fiscals amb la seva signatura digital, o si no, també, amb el nou sistema Clau o Pin24h, com a novetat d’aquest any 2015, per a tots els tràmits amb l’Agència Tributària, no només per a la seva declaració de renda. També es podrà utilitzar en totes les administracions públiques.

  Si desitgen mes informació de com obtenir-lo, poden consultar aquest enllaç.

  En tot cas, ja sigui amb signatura electrònica o amb Clau o Pin24h, podrà accedir directament al seu esborrany o a les seves dades fiscals a través de la seu electrònica de l’AEAT. En aquest cas no serà necessari fer constar l’import de l’esmentada casella 415. En el supòsit de declaració conjunta, serà necessari que tots dos cònjuges disposin del corresponent certificat electrònic.

  En el cas d’ingressar, el puc fraccionar?

  No hi ha hagut canvis. Igual que en anys anteriors, en el cas que el resultat de la seva autoliquidació sigui a ingressar podrà fraccionar el seu pagament en els dos terminis següents, sense interessos ni recàrrecs:

  • 1r termini: import del 60% en el moment de presentar la seva  declaració. Si es domicilia el càrrec, es realitzarà el 30 de juny del 2015 (domiciliació abans del 25 de juny).
  • 2n termini: per al 40% restant, la domiciliació es carregarà directament en el seu compte bancari  el dia 5 de novembre del 2015.

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat