4 consells per aconseguir el teu propòsit, per Carina Cerezo [Sakura]


 • Etiquetes: salut, benestar | Temps de lectura: 3 minuts

  dilluns, 29 octubre, 2018 - 11:45

  Comencem aclarint que no hi ha una fórmula única que funcioni per a tothom, de la mateixa manera que no hi ha un model de sabata en el qual encaixin tots els peus. Però igual que sabem que una sabata té uns requisits mínims per considerar-se com a tal (una sola i un empenya), també el té el camí per arribar al nostre propòsit.

  Després d'emprendre molts projectes i anar donant tombs a cegues amb el meu entusiasme com a únic full de ruta, va ser amb el coaching com vaig aprendre a dosificar aquesta energia i utilitzar-la d'una manera efectiva i productiva.

  Existeixen 4 punts o consells mínims que has de tenir en compte per emprendre el teu camí i no morir en l'intent.

  Sigues concret

  En altres paraules, defineix la teva meta com més específicament millor.

  Utilitza un llenguatge específic, no abstracte. Et poso un exemple: no és el mateix "vull aprimar-me" que "vull perdre 5 quilos", o "per Nadal vull viatjar" que "aquest Nadal vull anar 5 dies a Praga".

  El nostre cervell té una funció GPS, com el Google Maps, que necessita una adreça concreta per dur-te a la destinació.

  Aquest primer pas ja ens posa a prova. El que volem són només "ocellets al cap" o tenim la ferma convicció que volem assolir-lo?

  Divideix per vèncer

  És a dir, traça un camí i divideix-lo en etapes. Si no ho fas, fàcilment cauràs en l'angoixa i l'ansietat. Recorda que des del punt en què et trobes, la teva meta pot ser enorme i inabastable. Per això, fent un exercici de pragmatisme (et portarà un temps, però valdrà la pena), podràs veure totes les accions necessàries i sabràs quin és el teu següent pas. És com posar cinta de pintor abans d'agafar el corró: és una llauna, però després et facilita la feina.

  Posa tota la teva atenció en el pas següent

  L'ésser humà té una capacitat d'atenció limitada i només pot centrar-se en una cosa alhora. La nostra energia també té els seus límits, ho notaràs al final d'una jornada de treball extenuant. Per això és tan important centrar-se en una sola acció per donar el millor de tu en cada pas. Qualsevol conquesta, per petita que sigui, és la suma de moltes petites accions i si cadascuna d'elles la portes a terme amb tota la teva atenció i energia, tens l'èxit molt, molt, molt a prop.

  Avalua, avalua i avalua

  Repeteixo, avalua constantment el resultat de cada acció. Estàs recorrent un sender que possiblement sigui nou per a tu i en alguna ocasió et pots perdre. Alguna de les decisions que prenguis no seran les idònies. Per això, a cada moment fes-te la següent pregunta: això que faig m'acosta al meu propòsit? El resultat d'aquesta acció és el que necessito?

  Recorda que has sortit de la teva zona còmoda, tant si són més muntant un negoci com si has començat a fer dieta. Cada cosa que fas té un resultat, així que valora si és el que et convé i, si no, passa a una altra cosa.

  Ja veus que això ve a ser com planificar unes vacances: des que tens la idea a la ment fins que aconsegueixes arribar a destí, hi ha una sèrie de "mínims" que faran el viatge més segur. Encara que, personalment, per a les vacances prefereixo una gran dosi d'improvisació!!!

   

  Carina Cerezo

  Sakura teràpies naturals, creixement personal www.sakuraterapiasnaturales.com

  Afegeix un comentari

  Vols formar part de la nostra comunitat?

  Clica aquí!

  Registra't a connecTerrassa!

  Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

  Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat