Valoració: 
Average: 3.2 (5 votes)
Presentació: 

La Trobada, el restaurant del temps, és el primer del món on es paga amb diners (una meitat de la clientela) o amb temps (l’altra). Obert a tothom, reuneix clients que cerquen un menú de qualitat a bon preu i altres que, afectats per la nova pobresa arran de la crisi [o per altres menes d’exclusió], es troben en una situació econòmica molt precària.

Aquests últims hi arriben a partir d’un protocol de derivació, i hi dediquen temps com a resposta voluntària a l’ajut rebut; així, reforcen la confiança en ells i en la societat —s’apoderen—, com a alternativa complementària a l’assistencialisme. A través del voluntariat en equip a la sala, a la cuina, en la neteja, en l’administració i la promoció, etc., amb activitats paral·leles i suport personalitzat, recuperen l’autoestima i el dinamisme per superar el tràngol. Uns i altres comensals hi mengen junts i alhora, i el servei i el tracte que hi reben és el mateix. Idèntic.

La convivència —la trobada— dels dos mons al voltant d’una mateixa taula els permet experimentar i poder replicar la força transformadora de la cooperació per combatre la desigualtat: tots dos hi afronten plegats un problema també compartit. Un dels tres objectius que condensen la missió del restaurant és, precisament, aquest: la cohesió comunitària; els altres dos, l’alimentació dels clients del temps amb menús de migdia d’alta qualitat, i el seu enfortiment (autoestima, iniciativa, dinamisme, optimisme) per sortir-se’n.

La Trobada fa cuina del temps: actual, estacional, pròxima i sense pressa. Casolana i saludable, doncs. Llueix el distintiu Amed, establiments promotors de l’alimentació mediterrània, i és, sovint, número 1 entre els 239 restaurants de Terrassa a TripAdvisor.

Sense afany de lucre, amb voluntat de sostenibilitat financera i emmarcat dins l’economia social, el projecte l’ha creat i el gestiona ALEI (xarxa de 31 entitats inclusives del tercer sector de Terrassa) amb la implicació de l’Ajuntament, i té el finançament inicial de la Fundació La Marató de TV3, el suport de Càritas Terrassa, de l’Obra Social “la Caixa” —que l’ha premiat dins el 3r Programa d’Emprenedoria Social— i de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de la colla castellera Minyons de Terrassa, que l’acull a la seva seu. La Creu Roja Espanyola l’ha premiat com a Bona Pràctica 2013 d’inclusió social.

Informació productes o serveis: 

La Trobada, al plat. La cuina del temps

El restaurant del temps de Terrassa lluita dia a dia per assolir una alta qualitat tant gastronòmica com social. Dinant-hi, es dóna suport a un projecte pioner a favor dels més afectats per la crisi, i, alhora, es gau­deix d’una relació qualitat-preu òptima, pensada per a tothom, no només per als més compromesos.

Amb professionals del tercer sector i de la restauració, entre altres àmbits, sense fer gaire soroll, plat a plat, La Trobada s’ha anat fent un lloc dins la cuina vallesana i catalana a través de la seva cuina del temps: actual, estacional, pròxima i sense pressa. Casolana i saludable, doncs. I nutritiva. Elaborada amb cura —amb amor— per ser degustada tranquil·lament i, si es vol, en companyia.

A un preu molt ajustat (7,50 euros), el menú del temps és volgudament generós: inclou dos plats com­plets, pa, beguda (aigua o copa de vi), i postres d’alt nivell autènticament casolanes. Hi ha un mínim de dues opcions per a cada plat i, sempre, la possibilitat d’una amanida com a primer. A part, s’hi ofereix, també, ser­vei de cafeteria, no inclòs al menú.

Al plat, La Trobada fa una proposta econòmica, senzilla, però, alhora, exigent: usa productes de quali­tat, de proximitat i de temporada; compta amb cuina pròpia, especialment adequada per al projecte; treba­lla a partir del receptari casolà, i és saludable i equilibrada des del punt de vista nutricional.

La cap de cuina, Adolfi Maide, és cuinera professional amb 30 anys d’experiència. L’enèrgica i entra­nyable xef de La Trobada té la col·laboració d’Expecti Hernández, amb experiència en el sector, i ha comptat amb l’assessorament gastronòmic del cuiner Jordi Reixach i amb la col·laboració de la Fundació Alícia.

Els plats seleccionats per a una mateixa setmana responen a la lògica d’oferir una dieta sana i equili­brada, considerant, especialment, que la meitat dels clients, elsdel temps, hi dinen cada dia.

Són plats emblemàtics de la casa la torrada La Trobada i l’amanida de crudités Trobada de sabors. Les postres tradicionals realment fetes nostres al 100%, obra de la xef Adolfi Maide, ja són, també, tot un clàssic d’el restaurant del temps; en destaquen, entre altres, el pastís de llimona i el borratxo de suc de taron­ja.

Els proveïdors als quals compra La Trobada i les matèries primeres que li serveixen són, preferent­ment, locals; s’ha volgut que siguin, majoritàriament, empreses familiars i compromeses amb el projecte, que tenen, així, l’oportunitat de dur a terme una acció de responsabilitat social. La iniciativa compta amb elles i amb tots els actors del món gastronòmic, que també hi juguen un paper fonamental. Es tracta, prefe­rentment, de proveïdors responsables, que proporcionen al local productes d’alta qualitat.


Carrer del Teatre, 4
08221 Terrassa B
625455863

De dilluns a divendres, de 13:00h a 16:00h.

Agost tancat per vacances


 Web Facebook Twitter Àlbum de fotos