Resum de notícies de la setmana sobre #consumTRS i #comerçTRS


10 de maig de 2014 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: notícies, consumTRS, comerçTRS, La Torre del Palau | Temps de lectura: 4 minuts

Informació i formació formen part de la quarta pota del projecte connecTerrassa. Creiem que cal estar al dia del què passa en el sector i de les tendències que ens van marcant el camí. Amb aquesta premissa, comencem un resum setmanal de notícies que s’han publicat al diari La Torre sobre consum i comerç de Terrassa.

Antonio Franceschini i Amadeu Aguado parlen de moda. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, en qualitat de president executiu de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), va rebre la setmana passada a l’Ajuntament el director de CNA Federmoda, Antonio Franceschini. La trobada va ser una primera presa de contacte de cara a l’organització del 4rt Concurs de Joves dissenyadors Europeus que convoca ACTE amb la col·laboració de CNA Federmoda, la patronal de l'artesanat i de la petita i mitjana empresa tèxtil d’Itàlia.

ESCODI i Bon Preu col·laboren per impulsar la formació universitària. El conseller d’Empresa i Ocupació i president del Patronat de la Fundació ESCODI, Felip Puig, i el president i director general del Grup Bon Preu, Joan Font, van signar un conveni de col·laboració per impulsar la captació de talent entre els graduats en Direcció de Comerç i Distribució, així com per a la creació de coneixement en el sector.

Cuina Vallès posa en marxa el passaport gastronòmic. El col·lectiu de cuiners del Vallès Occidental, Cuina Vallès, va presentar el seu passaport gastronòmic al restaurant Can Vinyers de Matadepera. Aquesta nova proposta del col·lectiu s’uneix a les ja tradicionals que formen part del històric d’aquesta associació de cuiners que aquest any celebra els 7 anys de la seva fundació. El col·lectiu, sempre vinculat a la promoció i valorització dels productes agroalimentaris de qualitat de la nostra comarca ha fet un pas més en la conjunció de la gastronomia amb d’altres sectors vinculats al turisme aportant transversalitat i rellevància a aquest àmbit. Amb el passaport, es poden gaudir d’importants descomptes i premis.

ENTREVISTA a Jordi Crespo: «La clau que ara ens distingeix és la confiança». L'establiment Cal Crespo, un negoci familiar al mig de la ciutat, fa cinquanta anys i és el taller de serralleria més famós de Terrassa

Els afectats pel presumpte frau filatèlic es mobilitzen a Terrassa. El dimarts 6 de maig es va celebrar una assemblea informativa sobre la proposta que es debatrà al Parlament sobre la presumpta estafa de les empreses Afinsa i Fórum Filatélico. La proposta aprovada a diferents comunitats autònomes i properament també al Parlament de Catalunya amb el suport de tots els partits és un pas endavant en la resolució del frau de les empreses Fórum, Afinsa, Arte y Naturaleza. Així ho manifesten des de l'Associació de Consumidors de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE).

El consistori convida els comerços de Terrassa a millorar l'accessibilitat. La tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori de l'Ajuntament, Carme Labòria, ha adreçat cartes a prop d’un miler d’empreses dedicades al comerç i als serveis per a convidar-les a avaluar i millorar les condicions d’accessibilitat dels establiments on desenvolupen la seva activitat. En aquestes comunicacions, Labòria ofereix als destinataris els serveis de l’Oficina Tècnica per a la Promoció de l’Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i els recorda que a partir del 4 de desembre de 2017 serà obligatori per a tots aquests establiments disposar de les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació que estableix el Text Refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social.

Joana Ortega presidirà l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2014. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presidirà l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2014 en una cerimònia que tindrà lloc el dia 19 de juny a la masia La Tartana, de Matadepera. Els Premis Cambra 2014, promoguts per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, tenen com a finalitat reconèixer la tasca i la trajectòria d’empreses de la seva demarcació que han dut a terme iniciatives destacades en algun dels àmbits estratègics de l’activitat empresarial i que han contribuït al desenvolupament econòmic i social del territori.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat