Què podem fer quan patim sorolls 'inacceptables'?


2 de maig de 2014 | Publicat per Alícia Mirabent | Etiquetes: | Temps de lectura: 2 minuts

Les obres de la cuina del segon, el gos que borda als baixos, els talons que repiquen a totes hores, els mobles que s'arrosseguen incessants, els crits de la discussió, els del bar que mai respecten l'hora de tancar, la televisió massa alta, aquella festa que no acaba passades les dues de la matinada...

La convivència se'ns fa difícil quan quelcom ens dificulta la nostra intimitat personal. Però, què podem fer quan patim sorolls "inacceptables"?

En primer lloc parlar-hi. Ens hem d'adreçar al causant del soroll per informar-lo de les molèsties i perjudicis que ens està causant i demanar-li que cessi les activitats o que adopti mesures específiques per fer-ho. Pot reforçar la petició fer-ho per escrit.

Si no arribem a cap acord actuarem depenent del tipus de sorolls i danys causats. Si provenen de bars o locals d'oci, comerços, fàbriques o altres activitats properes o obres podem posar una denúncia administrativa a l'Ajuntament.

Pels danys per sorolls ocasionats pel propi veïnat podem, davant la no resposta al nostre requeriment, demanar a la Junta de Propietaris que emprengui mesures comuns al respecte, per tal de que s'iniciï una acció judicial de cessació. Si la Junta de propietaris no acorda portar l'assumpte al jutjat, el propietari afectat pot posar una denuncia per via judicial civil pel seu compte emparant-nos en el Codi Civil Català.

Davant de tot això, com a veí, què puc fer per millorar la convivència?

  • - Evitar l'ús de rentadora, rentaplats, assecadora o altres aparells ni obres entre les 22h i les 8h.

  • - Si necessiteu moure mobles utilitzeu tacs de goma per reduir el so i el fregament.

  • - Canvieu-vos les sabates quan arribeu a casa, especialment si són amb taló.

  • - Reguleu el volum de la música i la televisió.

  • - Intenteu respectar les normes de convivència i eviteu cridòria en espais comuns.

  • - Vigileu que si la vostra mascota es queda sola a casa no produeixi lladrucs o sorolls. Tampoc la deixeu al balcó, a banda de molestar amb soroll, pot embrutar accidentalment la façana.

Fa poc s'ha publicat una carta d'en Chris, un veí de Washington que un cop realitzada la mudança, a banda de presentar-se al veïnat, oferia la seva ajuda i consells als seus nous veïns. Us deixo l'enllaç http://imgur.com/4f2OHe7

Ho provem?

Reviews

Gràcies Sílvia! És una tasca que pertoca a tothom, aplicar l'empatia i pensar que allò que fem no ha de molestar al nostre veí.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat