Per què ha tornat amb força la venda a granel?


13 de febrer de 2015 | Publicat per Marc Roca | Etiquetes: a granel, tendència, comerç, alimentació, nous hàbits de consum, consum | Temps de lectura: 1 minut

Ho veiem dia rere dia, des de fa un temps es van obrint botigues de venda de productes a granel, ja siguin d’alimentació, o d’altres tipus. A connecTerrassa no en som l’excepció, per això hi trobem diversos exemples: Can Mallorquí, 4 Unces, Sabors a Miquetes, Goccia Verde Terrassa i, fins i tot hi podríem posar El Confit i TEmàtic.

Però, per què ‘ha tornat’ la venda a granel?

Podríem trobar més motius, però en destacarem tres.

Per una banda, els darrers anys han canviat els models de família. Ara n’hi ha de molts tipus, amb molta diversitat de membres i amb canvis constants. Fins i tot en podríem destacar un de molt concret: el ‘single’.

Un altre motiu a destacar és que ha augmentat el consum responsable i ecologista. Per tant, canvien els hàbits de consum per a donar resposta a aquesta ideologia. Es valora la venda de productes no envasats i la possibilitat de comprar el què realment es necessita. I, directament relacionat amb aquest darrer punt, s’aconsegueix una rebaixa en l’import del què et gastes, ja que no compres més del compte.

Aquí, ho lligaríem amb la crisi econòmica, situació que ha comportat la necessitat de buscar el preu més baix possible.

Nous models de família, consum responsable i crisi econòmica podrien ser tres dels motius que ens han portat a recuperar la tendència de la venda a granel.

Però, hi ha una pregunta que queda a l’aire: Creieu que aquesta tendència ha vingut per quedar-se? O, és una moda passatgera? Què n’opineu?

FOTO: Cigrons a granel, de Can Mallorquí.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat