Què cal tenir en compte si voleu sol·licitar subvencions per a rehabilitar edificis?


16 de setembre de 2014 | Publicat per Alícia Mirabent | Etiquetes: Fabra Finques, administració de finques, habitatge | Temps de lectura: 2 minuts

Aquest 1 de setembre s'ha iniciat el període per a poder presentar la sol·licitud de subvencions per a la rehabilitació d'edificis. Però, els terminis s'exhaureixen en molt poc temps i, si voleu acollir-hi el vostre edifici, heu de saber el següent:

Aquesta convocatòria, instada per la Generalitat de Catalunya, va destinada a les Comunitats de Propietaris i als propietaris d'edificis que hauran de complir els següents requisits: 1) Construïdes abans de 1981; 2) Mínim del 70% ha de ser habitatge; 3) Mínim del 70% ha de ser domicili habitual; 4) Ha de comptar amb un mínim 8 habitatges, amb excepcions.

Així mateix, haurà de presentar a la sol·licitud la següent documentació: 1) ITE (l'informe tècnic sobre l'edifici); 2) Certificat d'eficiència energètica; 3) Informe de condicions d'accessibilitat.

Quines actuacions són subvencionables? Hi ha tres grans tipus d'actuacions, les que a resultes de l'informe ITE es contemplen com a greus, les de reducció energètica i les d'accessibilitat.

A. CONSERVACIÓ - QUALIFICADES COM A GREUS A L'ITE

Es contemplen les obres de cimentació, estructura, instal·lacions, així com cobertes, terrats, façanes o mitgeres. També quedarien compreses les actuacions relatives a electricitat, gas, sanejament, recollida de residus i adaptació de telecomunicacions (no cal que aquestes últimes siguin contemplades com a greus a la ITE).

B. SOSTENIBILITAT - REDUCCIÓ ENERGÈTICA

En cas que la comunitat o edifici aposti per reduïr en un 30% de la demanda energètica; Millora en l'envolupant tèrmica, sistemes de calefacció, refrigeració, ACS, recuperació d'aigües residuals, aposta per energies renovables, millorar eficiència d'ascensors, il·luminació comú recollida selectiva, protecció contra el soroll i optimització regs.

C. ACCESSIBILITAT

Instal·lació d'ascensors o remuntadors d'escala, rampes o obres en general que millorin accessibilitat tant internament a la finca com d'accés a la via pública, videoporters i instal·lació de senyals lluminoses o d'avís per orientació.

Els imports subvencionables previstos van des dels 2.000 € per habitatge fins els 4.000 €, depenent del tipus d'obra a realitzar i si es realitza simultàniament amb obres de sostenibilitat o accessibilitat.

El termini per presentar-les, com hem dit, és breu. El 15 d'octubre per conservació i accessibilitat i el 14 de novembre per a la resta.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat