La Trobada —el restaurant del temps— i connecTerrassa acorden col·laborar en l’intercanvi de continguts i difusió


7 de octubre de 2014 | Publicat per connecTerrassa | Etiquetes: La Trobada, col·laboradors, connecTerrassa, continguts, comunitat connecTerrassa | Temps de lectura: 3 minuts

El restaurant del temps La Trobada (C/ Teatre, 4, 1r. Terrassa), que ha assolit el número 1 dels 239 de la ciutat a TripAdvisor, i el projecte de dinamització del comerç local connecTerrassa han arribat a un acord de col·laboració mitjançant el qual s’emplacen a intercanviar continguts i espais de difusió. L’objectiu dels dos actors és fer créixer els dos projectes de forma paral·lela des d’un punt de vista socialment compromès i amb la ciutat de Terrassa com a espai comú.

La Trobada —l’únic restaurant del món on es pot pagar amb diners o amb temps, sense ànim de lucre, i ideat i gestionat per la xarxa d’entitats inclusives locals ALEI— tindrà presència dins de connecTerrassa amb una site pròpia i podrà fer ús de tots els serveis que aquest projecte li ofereix, com per exemple, organitzar sortejos, publicar notícies, articles d’opinió, continguts multimèdia,…

Per la seva banda, connecTerrassa es nodrirà de continguts de qualitat elaborats pel personal de La Trobada i tindrà nous espais de difusió, tant digitals com analògics, dins de La Trobada i dels actes que aquest projecte organitza al llarg de l’any.

Arran de la col·laboració, connecTerrassa esdevé, de fet, trobador, dins la campanya Busquem #trobadors, amb què el restaurant social cerca l’indispensable suport de persones i organitzacions disposades a ajudar a assegurar-ne la viabilitat financera.

Què és La Trobada?

La Trobada —el restaurant del temps— és el primer del món on es paga amb diners (una meitat de la clientela) o amb temps (l’altra). Obert a tothom, reuneix clients que cerquen un menú de qualitat a bon preu i altres que, afectats per la nova pobresa arran de la crisi [o per altres menes d’exclusió], es troben en una situació econòmica molt precària.

Aquests últims hi arriben a partir d’un protocol de derivació, i hi dediquen temps com a resposta voluntària a l’ajut rebut; així, reforcen la confiança en ells i en la societat —s’apoderen—, com a alternativa complementària a l’assistencialisme. A través del voluntariat en equip a la sala, a la cuina, en la neteja, en l’administració i la promoció, etc..., amb activitats paral·leles i suport personalitzat, recuperen l’autoestima i el dinamisme per superar el tràngol. Uns i altres comensals hi mengen junts i alhora, i el servei i el tracte que hi reben és el mateix. Idèntic.

La convivència —la trobada— dels dos móns al voltant d’una mateixa taula els permet experimentar i poder replicar la força transformadora de la cooperació per combatre la desigualtat: tots dos hi afronten plegats un problema també compartit. Un dels tres objectius que condensen la missió del restaurant és, precisament, aquest: la cohesió comunitària; els altres dos, l’alimentació dels clients del temps amb menús de migdia d’alta qualitat, i el seu enfortiment (autoestima, iniciativa, dinamisme, optimisme) per sortir-se’n.

La Trobada fa cuina del temps: actual, estacional, pròxima i sense pressa. Casolana i saludable, doncs. Llueix el distintiu Amed, establiments promotors de l’alimentació mediterrània.

Sense afany de lucre, amb voluntat de sostenibilitat financera i emmarcat dins l’economia social, el projecte l’ha creat i el gestiona ALEI (xarxa de 31 entitats inclusives del tercer sector de Terrassa) amb la implicació de l’Ajuntament, i té el finançament inicial de la Fundació La Marató de TV3, el suport de Càritas Terrassa, de l’Obra Social “la Caixa” —que l’ha premiat dins el 3r Programa d’Emprenedoria Social— i de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de la colla castellera Minyons de Terrassa, que l’acull a la seva seu. La Creu Roja Espanyola l’ha premiat com a Bona Pràctica 2013 d’inclusió social.

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat