Coses que cal tenir en compte quan comprem tinta per la impressora


13 de octubre de 2014 | Publicat per Miguel Angel Reche | Etiquetes: Color Plus Terrassa, copisteria, tinta, impressora | Temps de lectura: 4 minuts

La tinta d’impressora és un dels líquids més cars del món (entre 2.000 i 2.300 euros/litre, depenent del fabricant), superant el preu del conegut perfum Chanel Nº5 (1.529 euros/litre). Després de llegir el contingut d’aquest article que us hem enllaçat, queden poques ganes de tenir una impressora a casa o al nostre despatx, oi? Tot i així, tenim al nostre abast fórmules que permeten reduir fins a un 80% —depenent de cada cas— el cost de les nostres impressions.

És important seleccionar la impressora que s'adeqüi a les nostres necessitats, tenint en compte el volum, la periodicitat i el tipus de documents a imprimir.

Cada fabricant utilitza la seva pròpia tecnologia d’injecció i disposa de models adaptats a cada paràmetre dels anunciats. Una selecció equivocada repercutirà sobre la nostra satisfacció i sobre el cost per pàgina impresa.

Podem investigar durant hores a internet o fer un cop d’ull a qualsevol centre comercial, però una consulta ràpida en un centre especialitzat de confiança ens estalviarà temps, diners i sorpreses. És una realitat constrastada que les impressores barates, acostumen a resultar més cares en termes de fiabilitat i cost d’impressió.

Escollir fonts tipogràfiques de baix consum de tinta en la impressió dels nostres documents pot respresentar entre un 10% i un 20% d’increment o reducció del rendiment dels nostres cartutxos. Això resulta especialment important si manipulem nombrosos informes o treballs d’elaboració pròpia i els imprimim amb la nostra pròpia impressora.

Utilitzar un paper adequat tenint en compte el tipus d’impressió que farem. Un paper de mala qualitat absorveix més quantitat de tinta, deixa residus que afecten al funcionament dels rodets (provocant que els injectors de la nostra impressora i cartutxos s’acabin taponant). En aquest sentit, s’ha d’anar molt en compte amb el paper reciclat. Tot i que es tracta d’un tipus de paper molt recomanat per l’escriptura manual, no és gens recomanable per les nostres impressions, ja que escurcen significativament la vida de la nostra impressora.

Utilitzar un paper de qualitat amb un certificat de sostenibilitat sobre l’origen de la seva matèria prima pràcticament no influirà a la nostra butxaca i estarem contribuint d’una manera eficaç a la conservació del planeta.

Configurar la nostra impressora en mode “Esborrany”, multiplicarà per dos la durada dels nostres cartutxos. Si, a més a més, ens acostumem a imprimir en escala de grisos, utilitzant el color només quan ho necessitem, reduirem de manera sostenible els nostres costos tenint present que els cartutxos de tinta negra acostumen a portar una càrrega de tinta molt superior als de color.

Imprimir periòdicament, encara que siguin quatre línies (aquest enllaç descarrega un fitxer d’exemple en el teu ordinador), ajudarà a mantenir els injectors de la nostra impressora i/o cartutxos. Si mantenim la nostra impressora apagada i inactiva durant un llarg període de temps, correm el risc que la tinta s’assequi en els injectors i els processos automàtics d’autoneteja resultin ineficients per tornar a imprimir amb normalitat. En aquest cas, i depenent del tipus d’impressora, necessitarem fer una neteja mecànica dels injectors o comprar cartutxos nous que repercutiran a la nostra butxaca.

Utilitzar cartutxos alternatius de qualitat. En els últims anys, els processos de fabricació d’aquests consumibles d’alta tecnologia ha evolucionat notablement. A Espanya, es consumeixen 19,2 MM. de cartutxos anualment, dels quals un 24,3% son cartutxos alternatius amb un preu mitjà inferior d’un 53% respecte els originals. En funció del seu origen i procés de producció, podem trobar cartutxos que ofereixen un rendiment notablement superior al dels originals incrementant el nostre estalvi, o bé, tot el contrari.

Per evitar sorpreses, convé que ens assegurem d’alguns aspectes en el moment d'adquirir-los:

  • La càrrega de tinta que porten en relació amb els cartutxos originals.

  • Certificats de qualitat del seu procés de fabricació.

  • Garantia real de reposició, devolució i/o satisfacció immediata en el cas d’incidències. No oblidem que són productes compatibles/remanufacturats.

Seguir aquestes orientacions ens ajudarà a allargar la vida de la nostra impressora mantenint els nostres costos d’impressió sense haver d’aromatitzar-la amb Chanel Nº5.

 

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat