Com ens afectarà la nova apagada de la TDT?


21 de octubre de 2014 | Publicat per Alícia Mirabent | Etiquetes: TDT, Fabra Finques, Alícia Mirabent | Temps de lectura: 2 minuts

En virtut del decret 805/2014 una nova apagada s'apropa a la TDT, amb l'anomenat Dividend Digital, els canals s'han de moure per deixar lliure espai que passarà a ser usat pels serveis de telefonia mòbil 4G. Aquests moviments tornen a obligar a la reantenització. Quins canals són els afectats?

  • Canal 61; TV3, Super3/33, 3/24, Esports3.
  • Canal 64; TV1, TV2, 24h, Clan.
  • Canal 67; Cuatro, Divinity, GolTV, LaSexta.
  • Canal 68; Telecinco, FDF, Disney Channel, Paramount Channel.
  • Canal 69; Antena3, Neox, Nova, Discovey Max.

La planificació de canals prevista per a les diferents demarcacions geogràfiques és la següent:

Quan es produirà l'aplicació?

A partir de 1 d'octubre de 2014 s'emetran en paral·lel tant en les freqüències actuals com en les noves. A partir de 1 de gener de 2015 es deixaran d'emetre per les antigues i aquelles antenes que no hagin adequat la seva instal·lació no podran sintonitzar els canals esmentats.

Qui ho pagarà?

El Govern de Madrid ha promès aprovar un reial decret que establirà els criteris per tal que ajudes de l'estat arribin a les comunitats de propietaris. Les subvencions, en tot cas, es pagaran posteriorment a l'adaptació que es realitzi. Les administradores de finques, entre altres, us poden tramitar tota la paperassa per tal de que sigui reemborsada la inversió.

Què hem de fer a l'antena?

Dependrà en cada cas de les actuacions realitzades prèviament, o sigui si la comunitat en el seu dia va instal·lar-se amplificadors de monocanals, centrals programables o multibanda. En cada cas, prèviament l'industrial haurà de determinar l'acció a dur a terme per a l'adaptació actual al dividend digital que anirà des de l'ampliació de mòduls, substitució d'aparells o una simple reprogramació.

A banda, pot ser que s'hagin d'afegir filtres per tal que el 4G no afecti la sintonització de canals.

Enllaços d'interés;

Ministeri d'Industria per la presentació del Real Decret.

Real Decret 205/2014

Fabra Finques

Perfils a twitter especialitzats;

@Div_Dig @fecotel @dividendodigital

En cas de voler ampliar aquesta informació, podeu contactar amb info@fabrafinques.com

__________

Registra't com a usuari de connecTerrassa per estar al dia de novetats, informació, ofertes, promocions, sortejos,... i/o com a comerç/professional i t'informarem de tot el projecte!
També ens podeu seguir a FacebookTwitterInstagram i YouTube!

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat