ds. 5 de novembre | «Globalització i exili», 3a sessió del curs «Ciutat, Estat i Exili» [Llibreria Synusia]


Temes: 
Data: 
dissabte, 5 novembre, 2016 - 11:00
Descripció activitat: 

El dissabte 5 de novembre d’11.00 a 13.00 h, dins el curs "Ciutat, Estat i Exili. Introducció a la cultura territorial europea", la llibreria Synusia (carrer de Montserrat 136, Terrassa) us convida a la tercera sessió coordinada per Bernat Lladó: 'Globalització i exili'.

Amb la Globalització i l'època de la Xarxa, la tensió entre nomadisme i sedentarisme adopta nous matisos. Per una banda, virtualment tots som nòmades. Tots podem “navegar” per la Xarxa. El món ha esdevingut un espai de relacions, de connexions.

Per altra, però, el control i les fronteres territorials són cada cop més infranquejables.

En el discurs de les ciències socials i humanes, la metàfora del nomadisme no només explica la condició social i cultural del canvi de segle, sinó que esdevé un elogi polític.

Sorgeixen en el camp literari i artístic manifestos varis que exalten les virtuts del caminant, del vagabund. Això no obstant, cada vegada més sectors de la societat resten confinats en un espai determinat, privats de les seva més essencial humanitat: la llibertat de moure's, de desplaçar-se. 

Adreça: 
Carrer de Montserrat, 136
08223 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat