dj. 10 de novembre | Presentació del llibre "La ciudad en movimiento" [Llibreria Synusia]


Temes: 
Data: 
dijous, 10 novembre, 2016 - 19:00
Descripció activitat: 

El dijous 10 de novembre a les 19.00 h es farà la presentació del llibre "La ciudad en movimiento. Crisis social y respuesta ciudadana", Editorial Diaz Pons, a la Llibreria Synusia, amb la participació del seu autor Oriol Nel·lo (geògraf, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans). El diàleg comptarà amb la dinamització de Xavier Matilla (arquitecte, urbanista, professor a l'ETSAV).

La construcció de la ciutat és percebuda sovint com el resultat directe de la decisió dels poders polítics i econòmics, o, a tot estirar, pels tècnics que treballen al seu servei. Tanmateix, la realitat resulta força més complexa.

A la ciutat hi conviuen multitud d’interessos contraposats, sovint contradictoris, i la forma com l'espai urbà es configura pot, indiscutiblement, afavorir uns sectors de la ciutadania i perjudicar-ne uns altres. Per això, no és d’estranyar que ciutadans corrents, sense especial poder polític i econòmic, s’organitzin en moltes ocasions per tal de fer valdre les seves aspiracions i els seus drets.

Amb la seva actuació, aplegant-se en associacions i moviments, aconsegueixen sovint alterar les actuacions d’institucions i agents econòmics. Per això poden ser considerats també, a dreta llei, constructors de ciutat.

En efecte, les nostres ciutats —Barcelona n’és un bon exemple— serien molt diverses si al llarg de la història no haguessin existit aquestes mobilitzacions, reivindicacions i iniciatives ciutadanes.

Com que aquests moviments no només tenen lloc a la ciutat, sinó que tenen l’organització i el funcionament de la ciutat (l’habitatge, els serveis, el transport, el medi ambient,...) com la seva principal preocupació, han estat denominats moviments socials urbans.

Adreça: 
Carrer de Montserrat, 136
08223 Terrassa Barcelona

Afegeix un comentari

Vols formar part de la nostra comunitat?

Clica aquí!

Registra't a connecTerrassa!

Et mantindrem informat sobre el comerç de Terrassa i els professionals de la ciutat amb Notícies, Agenda, Sortejos, Promocions,...

Prement el botó "Vull subscriure'm" acceptes les polítiques de privacitat